Δεν μένουν αναπάντητες οι προκλήσεις της Άγκυρας με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα να σοχλιάζει τα εμπρηστικά σχόλια Τσαβούσογλου-Ακάρ.

Οι προκλήσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και του υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ που συνεχίζουν συστηματικά να επιδιώκουν την ένταση με την ελληνική πλευρά δεν μένουν αναπάντητες από την Αθήνα.

Ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας σχολιάζοντας τις συγκεκριμένες απαράδεκτες δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ είπε:

«Οι ίδιοι έχουν θεσπίσει με απόφαση της τουρκικής εθνοσυνέλευσης με απόφαση του 1995 το περίφημο  casus belli. Δεν είναι αυτό επιθετική κίνηση; Δεν έχουν εισβάλει οι ίδιοι στην Κύπρο και κατέχουν περίπου το 40% του νησιού από το 1974; Δεν έχουν δημιουργήσει τη στρατιά του Αιγαίου το 1975; Άρα καμιά φορά αυτά που λέμε πρέπει να μη συγκρούονται με την πραγματικότητα» ανέφερε, απαντώντας στις κατηγορίες περί ελληνικού επεκτατισμού που εξαπέλυσε η Άγκυρα.

Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι η Ελλάδα θα απαντήσει όταν εκείνη κρίνει, με τον τρόπο που θα κρίνει και στα όργανα που πρέπει σε αυτές τις προκλήσεις σημειώνεται.