«Όχι» είπε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο στο αίτημα της υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη να γίνει αναπαράσταση του καταγγελλόμενου βιασμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και η εισαγγελική πρόταση ήταν αρνητική στο αίτημα, παρότι οι δικηγόροι των δύο πλευρών συναινούσαν.

Η δίκη συνεχίστηκε με την εξέταση της πρώτης μηνύτριας, η οποία καταθέτει επί τρεις συνεδριάσεις κεκλεισμένων των θυρών. Υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα βιασμού δύο φορές από τον ηθοποιό, το 2008.

Η κατάθεσή της θα συνεχιστεί στις 13 Μαΐου.

Το αίτημα της υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη για αναπαράσταση του βιασμού

Ειδικότερα, η υπεράσπιση του ηθοποιού είχε υποβάλει αίτημα στο δικαστήριο να γίνει «αναπαράσταση» της σκηνής του βιασμού, που έχει καταγγείλει ότι υπέστη από τον Πέτρο Φιλιππίδη η πρώτη εκ των τριών γυναικών που έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Όπως είχε δηλώσει ο συνήγορος υπεράσπισης του ηθοποιού, Μιχάλης Δημητρακόπουλος: «Η υπεράσπιση Φιλιππίδη υπέβαλε αίτημα αναπαράστασης της καταγγελλόμενης πράξης βιασμού, επειδή η καταγγέλλουσα έχει πέσει σε πολλές αντιφάσεις».

Είχε προταθεί η αναπαράσταση να γίνει με γυναίκα συνεργάτη του δικηγόρου της καταγγέλλουσας.

Δίκη Φιλιππίδη: Ξέσπασε ο γιος του όταν είδε τις κάμερες στο δικαστήριο

Ο Πέτρος Φιλιππίδης έφτασε, το πρωί της Πέμπτης, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για τη συνέχεια της εκδίκασης της υπόθεσης.

Στο δικαστήριο για να παρακολουθήσει τη δίκη του πατέρα του, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό και απόπειρες βιασμού βρισκόταν και ο γιος του Πέτρου Φιλιππίδης, Δημήτρης.

Μάλιστα, μόλις είδε συγκεντρωμένες τις κάμερες και τους δημοσιογράφους ο Δημήτρης Φιλιππίδης ξέσπασε, λέγοντας:

«Σοβαρευτείτε ρε» και μπήκε γρήγορα στο κτήριο, όπως μετέδωσε ο Alpha.

Ο Δημήτρης Φιλιππίδης έχει εκφράσει από την πρώτη στιγμή τη στήριξή του στο πρόσωπο του πατέρα του, ο οποίος κατηγορείται για έναν βιασμό και δυο απόπειρες βιασμού και εξαιτίας αυτών έχει προφυλακιστεί από τον περασμένο Ιούλιο.