Μικρή άνοδο σημειώνουν 0ι τιμές του πετρελαίου, ωστόσο οδεύουν στην τρίτη εβδομάδα πτώσης, καθώς οι ανησυχίες για διαταραχές του εφοδιασμού από τη σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς έχουν υποχωρήσει, επιτρέποντας στις ανησυχίες για τη ζήτηση να επανακάμψουν.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού πετρελαίου Brent για τον Ιανουάριο σημείωναν άνοδο 41 σεντς ή 0,5% στα 80,42 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού πετρελαίου West Texas Intermediate (WTI) για τον Δεκέμβριο στις ΗΠΑ βρίσκονταν στα 76,06 δολάρια, αυξημένα κατά 32 σεντς ή 0,4%.

Εβδομαδιαίες απώλειες

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent σημειώνουν πτώση 5,7% αυτή την εβδομάδα, ενώ το WTI έχει υποχωρήσει 5,9% από την προηγούμενη εβδομάδα. Οι τρεις εβδομάδες πτώσης αποτελούν το μεγαλύτερο εβδομαδιαίο σερί απωλειών και για τα δύο συμβόλαια από την πτώση τεσσάρων εβδομάδων από τα μέσα Απριλίου έως τις αρχές Μαΐου.

“Η απειλή των διαταραχών στις προμήθειες από τη Μέση Ανατολή μειώνεται”, ανέφερε η ANZ Research σε σημείωμά της την Παρασκευή.

“Η σύγκρουση παραμένει καλά περιορισμένη εντός της Γάζας, παρά τις ανησυχίες ότι θα κλιμακωθεί καθώς τα γειτονικά αραβικά έθνη δείχνουν τη δυσαρέσκειά τους”.

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε την Πέμπτη ότι το Ισραήλ συμφώνησε να διακόψει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις σε τμήματα της βόρειας Γάζας για τέσσερις ώρες την ημέρα, αν και δεν υπήρχαν ενδείξεις για πλήρη παύση.

Διαβάστε ακόμη: