Την Παρασκευή ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης.

Με βάση τα σημερινά δεδομένα η τιμή του θα ξεκινήσει γύρω στα 1,40 – 1,43 ευρώ το λίτρο, ωστόσο υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο η τιμή να κινηθεί και κάτω από 1,39 ευρώ το λίτρο. Κοντά στο επίπεδο που ξεκίνησε την περυσινή περίοδο όπου η τιμή του είχε διαμορφωθεί σε 1,33 ευρώ μετά την έκπτωση που παρείχαν οι εταιρίες αλλά και την κρατική επιδότηση των 25 λεπτών ανά λίτρο.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος η επιδότηση του κράτους δεν υφίσταται.

Επίδομα θέρμανσης

Τα ποσά παραμένουν ίδια όπως και την περυσινή σεζόν, ωστόσο τα εισοδηματικά κριτήρια διευρύνθηκαν για τις οικογένειες με παιδιά. Αυτό σημαίνει ότι φέτος θα πάρουν επίδομα περισσότερα νοικοκυριά με προστατευόμενα τέκνα.  Υπενθυμίζεται ότι για φέτος, «κόβεται» το διπλό μπόνους σε όσους πέρσι, λόγω ενεργειακής κρίσης, εγκατέλειψαν το φυσικό αέριο.

Τα καύσιμα που επιδοτούνται είναι το πετρέλαιο θέρμανσης, το φυσικό αέριο, το υγραέριο, τα καυσόξυλα και το pellet. Για όσους δικαιούχους έπαψαν να χρησιμοποιούν φυσικό αέριο για τη θέρμανσή τους και στράφηκαν στο πετρέλαιο, ή σε άλλα μέσα θέρμανσης, τα ποσά του επιδόματος δεν θα διπλασιάζονται, όπως γινόταν πέρυσι.

Κριτήρια και εισοδηματικά όρια

Το εισοδηματικό όριο παραμένει στα:

-16.000 ευρώ για τον άγαμο και
-24.000 ευρώ για τον έγγαμο,

Το εισοδηματικό όριο αυξάνεται κατά 2.000 ευρώ ανά παιδί, για τις οικογένειες με παιδιά

24.000 ευρώ + 5.000 ευρώ ανά παιδί, για έγγαμους και μονογονεϊκές οικογένειες

Ακίνητη περιουσία

Άγαμοι: Έως 200.000 ευρώ

Έγγαμοι – μονογονεϊκές: Έως 300.000 ευρώ, αυξημένο κατά 50.000 ευρώ φέτος

Πετρέλαιο θέρμανσης: Οι αλλαγές για την επιδότηση – Τι να προσέξουν οι καταναλωτές

Διαβάστε ακόμη: