Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον Braian Laundrie, αρραβωνιαστικό της δολοφονημένης Gabby Petito καθώς φαίνεται να χρησιμοποίησε την πιστωτική κάρτα της 22χρονης μετά την εξαφάνισή της.

Ο Laundrie, ο οποίος παραμένει άφαντος, αναζητείται για «χρήση μη εξουσιοδοτημένης συσκευής πρόσβασης» που σχετίζεται με τις δραστηριότητές του μεταξύ 30 Αυγούστου και 1ης Σεπτεμβρίου.

Ένταλμα σύλληψης για τον Braian Laundrie εξέδωσε το FBI

Η δήλωση που αφορά το ένταλμα σύλληψης για τον Braian Laundrie κυκλοφόρησε σήμερα από το γραφείο του Denver: «Ενώ αυτό το ένταλμα επιτρέπει στις αρχές επιβολής του νόμου να συλλάβουν τον κ. Laundrie, το FBI και οι συνεργάτες μας σε όλη τη χώρα συνεχίζουν να ερευνούν τα γεγονότα και τις συνθήκες της δολοφονίας της κ. Petito. Προτρέπουμε άτομα που γνωρίζουν τον ρόλο του κ. Laundrie σε αυτό το θέμα ή την τρέχουσα τοποθεσία του να επικοινωνήσουν με το FBI».

Κι ενώ εκκρεμεί το ένταλμα σύλληψης του Braian Laundrie, έρευνα έχει ξεκινήσει, σύμφωνα με όσα δήλωσαν αξιωματούχοι της τοπικής αυτοδιοίκησης της Γιούτα στο Fox News, για τον τρόπο με τον οποίο η αστυνομία χειρίστηκε μια υπόθεση διαπληκτισμού ανάμεσα στην Gabby Petito και τον σύντροφό της.

«Όσο προχωρούν οι έρευνες για την Petito, η είδηση ότι τηλεφώνημα στις Aρχές, στις 12 Αυγούστου, για πιθανή βίαια διαμάχη ανάμεσα στην 22χρονη και τον Laundrie, έχει οδηγήσει στη διατύπωση σειράς ερωτημάτων», αναφέρεται σε ανακοίνωση του δημοτικού συμβουλίου της Γιούτα. Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας ασκήθηκε κριτική στους αστυνομικούς για τη διαχείριση του επεισοδίου ανάμεσα στο ζευγάρι.

Ένταλμα σύλληψης για τον Braian Laundrie εξέδωσε το FBI

Η Gabby Petito και ο Braian Laundrie κατά την διάρκεια των διακοπών τους.

«Αυτή τη στιγμή, δεν μπορούμε να παρέμβουμε στο έργο της αστυνομίας, όμως θα καταρτίσουμε επίσημη έρευνα και θα κινηθούμε ανάλογα», τονίζεται, επίσης, στην ανακοίνωση των τοπικών αρχών.

Με αυτόν τον τρόπο, επισημαίνεται από τις Aρχές πως χαράσσεται μια νέα πολιτική όσον αφορά στον χειρισμό υποθέσων διαπληκτισμού ανάμεσα σε ζευγάρια.