Ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο, η Γαλλίδα μοναχή Lucile Randon, πέθανε σε ηλικία 118 ετών.

Η κυρία Randon – η οποία πήρε το όνομα Sister André όταν ενδύθηκε τα ιερά τάγματα το 1944 – πέθανε στον ύπνο της στο γηροκομείο της στην Toulon της Γαλλίας.

Γεννημένη το 1904 στη νότια Γαλλία, έζησε δύο παγκόσμιους πολέμους και αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ζωής της στον καθολικισμό.

«Μόνο ο καλός Κύριος ξέρει»

«Μόνο ο καλός Κύριος ξέρει» το μυστικό της μακροζωίας της, είχε δηλώσει σε δημοσιογράφους.

Γεννημένη όταν ο Γύρος της Γαλλίας είχε διεξαχθεί μόλις μία φορά, η αδελφή André είδε επίσης 27 Γάλλους αρχηγούς κρατών.

Ένας εκπρόσωπος του γηροκομείου της, ο David Tavella, μοιράστηκε την είδηση του θανάτου της με τους δημοσιογράφους.

“Υπάρχει μεγάλη θλίψη, αλλά… ήταν η επιθυμία της να ενωθεί με τον αγαπημένο της αδερφό. Για εκείνη, είναι μια απελευθέρωση”, δήλωσε ο Tavella.

Λέγεται ότι η αδελφή André είχε στενή σχέση με τα αδέρφια της. Κάποτε είπε στους δημοσιογράφους ότι μια από τις πιο όμορφες αναμνήσεις της ήταν η ασφαλής επιστροφή τους από τις μάχες στο τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Παρά το γεγονός ότι ήταν τυφλή και καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι, η αδελφή André φρόντιζε άλλους ηλικιωμένους – μερικοί από τους οποίους ήταν πολύ νεότεροι από την ίδια.

Η μεγαλύτερη πολίτης στην Ευρώπη για αρκετό καιρό

Ήταν η μεγαλύτερη στην Ευρώπη για αρκετό καιρό, αλλά μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες τον περασμένο Απρίλιο ως η γηραιότερη άνθρωπος στον κόσμο μετά τον θάνατο της Kane Tanaka, μιας Γιαπωνέζας που έζησε μέχρι τα 119 της χρόνια.

Το 2021 έγινε το γηραιότερο άτομο που ανέρρωσε από τον Covid-19

Δεν ήταν η πρώτη της φορά στα βιβλία των ρεκόρ…

Το 2021 έγινε το γηραιότερο άτομο που ανέρρωσε από τον Covid-19.

Η αδελφή André γεννήθηκε σε μια προτεσταντική οικογένεια, αλλά αργότερα ασπάστηκε τον καθολικισμό, πριν βαφτιστεί όταν ήταν 26 ετών.

Καθοδηγούμενη από την επιθυμία της να «πηγαίνει παραπέρα», εντάχθηκε σε ένα τάγμα μοναχών γνωστών ως Κόρες της Φιλανθρωπίας περίπου 15 χρόνια μετά την απόφασή της να ενταχθεί στην Καθολική Εκκλησία.

Διορίστηκε σε ένα νοσοκομείο στο Vichy, όπου πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της επαγγελματικής της ζωής, περίπου 31 χρόνια.

Σε μια από τις τελευταίες της συνεντεύξεις, είπε στους δημοσιογράφους: “Οι άνθρωποι πρέπει να βοηθούν ο ένας τον άλλον και να αγαπιούνται αντί να μισούν. Αν τα μοιραζόμασταν όλα αυτά, τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα”.

Διαβάστε ακόμη: