Έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Μαντωνακάκης, ο εμβληματικός ξενοδόχος του Elounda Beach στην Ελούντα, πλήρης ημερών στα 96 του χρόνια. Συλλυπητήρια μηνύματα εξέδωσαν εκπρόσωποι των αρχών και των φορέων.

Ο πρωτοπόρος του πολυτελούς τουρισμού στη χώρα μας, απέκτησε το 1987 το 100% του Elounda Beach, ένα από τα πρώτα ξενοδοχεία μαζικού τουρισμού στην Κρήτη.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το cretalive.gr, επέκτεινε τη δραστηριοποίησή του  με την ίδρυση της εταιρείας Helios Hotels and Resorts, η οποία διαθέτει σήμερα στο χαρτοφυλάκιό της μερικά από τα πιο εμβληματικά ξενοδοχεία της χώρας, όπως το Grand Resort Lagonissi, το Elounda Bay Palace και το Nafplia Palace Hotels and Villas.

Συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού και τουριστικού κλάδου, θα απευθύνουν το απόγευμα το “ύστατο χαίρε”. Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στις 5 το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου, ενώ η σορός θα βρίσκεται στον ναό μία ώρα νωρίτερα. Η οικογένεια του εκλιπόντος αντί στεφάνου θα επιθυμούσε να κατατεθούν χρήματα στο “Χαμόγελο του παιδιού”.

Λ. Αυγενάκης: O Κώστας Μαντωνανάκης ήταν πρωτοπόρος του τουριστικού κλάδου

«Ο Κώστας Μαντωνανάκης, ήταν ένας εμβληματικός και οραματιστής επιχειρηματίας, ένας πρωτοπόρος του τουριστικού κλάδου, που κατάφερε με την αξία του και την εργατικότητά του, να αλλάξει προς το καλύτερο την εικόνα του τουρισμού στην Κρήτη, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ξεκινώντας από ένα μικρό κατάστημα στο Ηράκλειο, κατόρθωσε λίγα χρόνια αργότερα, να πρωταγωνιστεί ανάμεσα στα κορυφαία ονόματα των πιο επιτυχημένων επιχειρηματιών της χώρας, αποδεικνύοντας πως με σκληρή δουλειά και επιμονή τα πάντα είναι εφικτά.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια σε όλη την οικογένειά του».

ΝΟΔΕ Ηρακλείου: Πρωτοπόρος του επιχειρείν

«Η Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας (Νο.Δ.Ε.) Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, εκφράζει την θλίψη της για την απώλεια του Κωνσταντίνου Μαντωνανάκη  και απευθύνει εκ μέρους όλων των μελών της, εγκάρδια και ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του.
Ο Κώστας Μαντωνανάκης, θα μείνει στην μνήμη μας, ως πρωτοπόρος του επιχειρείν και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στο Νησί μας.

Το ανεξίτηλο δημιουργικό αποτύπωμα του, θα αποτελεί πάντα ζωντανό παράδειγμα εργατικότητας, εντιμότητας και κοινωνικής προσφοράς αλλά και ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής επιτυχίας και ενάρετης οικογενειακής ζωής.

Ο Θεός να τον αναπαύει εν ειρήνη και να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Ψήφισμα από την Ένωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου

Το Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ  επί τη αγγελία θανάτου του Κώστα Μαντωνανάκη, εκλεκτού συναδέλφου, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση και αποφάσισε ομόφωνα:

•          Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

•          Ως δωρεά εις την μνήμη του να καταθέσει το ποσό των 100,00€ στο  Χαμόγελο του Παιδιού.