Πέθανε ο σχεδιαστής μόδας Χάρης Χουρμούζης που μαζί με τον Άγγελο Τάση, αποτελούσαν ένα σχεδιαστικό δίδυμο στον κόσμο της μόδας, σε ένα κίνημα νέων Ελλήνων σχεδιαστών που αναδύθηκε στη δεκαετία του ’80. Θλίψη στο χώρο της μόδας έχει προκαλέσει ο θάνατος του Ο Χάρης Χουρμούζης αποτελούσε ένα από τα δύο μέλη του σχεδιαστικού διδύμου «Χάρης και Άγγελος» που μεσουρανούσε τις δεκαετίες των 80′ς και των 90′s.

Πέθανε ο Χάρης Χουρμούζης

Οι δυο σχεδιαστές με την επωνυμία «Χάρης και Άγγελος» παρουσίαζαν ρούχα βασισμένα σε ένα νέο πνεύμα που άρχισε να επικρατεί, χρησιμοποιώντας καινοτόμα υλικά και αναδεικνύοντας γραμμές με αφαίρεση. Ο οίκος τους ήταν στις πρώτες θέσεις πωλήσεων  στη δεκαετία του ’80 και του ’90 για τις σοφιστικέ γραμμές τους και τα πολυτελή υλικά τους.

Οι εικόνες μόδας που παρουσίαζαν ήταν πρωτοπόρες και θεατρικές δίνοντας έμφαση στη λεπτομέρεια και εναρμονίζονταν με τ σύγχρονο πνεύμα της εποχής τους.

Ο Χάρης Χουρμούζης, υπήρξε από τους ανθρώπους που επιχείρησαν να ανανεώσουν και να εξάγουν την ελληνική μόδα σε μια εποχή που οι μεγάλες βιομηχανίες έκαναν την εισβολή τους στο χώρο του έτοιμου αλλά και του πολυτελούς ενδύματος. Αποσύρθηκε από τον χώρο της μόδας στη δύση της δεκαετίας του 1990.

Τη δυσάρεστη είδηση γνωστοποίησε μέσα από μια ανάρτηση στο προφίλ της στο Instagram η Χριστίνα Πολίτη:

«Χαρούμενοι, σπίτια μας το περασμένο καλοκαίρι, με τον Νικ να κάνει το καθιερωμένο του photo bombing… Χάρη μου, αφήνεις ΤΕΡΑΣΤΙΟ κενό. Η ευγένεια, η κομψότητα, η ευαισθησία και το ταλέντο σου δεν υπάρχουν πια σε αυτόν τον κόσμο. Μεγάλη μου τιμή η φιλία μας, ανεκτίμητης αξίας οι κουβέντες μας…», έγραψε χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος κάτω από μία κοινή τους φωτογραφία.

Πέθανε ο Χάρης Χουρμούζης

Ο Χάρης Χουρμούζης μετρούσε πολλά χρόνια πορείας στο χώρο της μόδας και είχε συνεργαστεί με μερικά από τα πιο σπουδαία ονόματα του χώρου. Ο ίδιος διατηρούσε στενή φιλία τόσο με τη Βίκυ Καγιά όσο και με τον Άγγελο Μπράτη.

Η Βίκυ Καγιά τον αποχαιρέτησε στο Insta γράφοντας: «Αντίο αγαπημένε μου φίλε».