H Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών ανακοίνωσε την απώλεια του σπουδαίου σκηνοθέτη και παραγωγού, Βαγγέλη Σερντάρη, επίτιμο μέλος της με σημαντικό, επώνυμο και δημιουργικό έργο.

Η ΕΕΣ εξέφρασε την απέραντη θλίψη της για την απώλεια του σκηνοθέτη που αφήνει πίσω του ένα πλούσιο έργο αναγνωρισμένο στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Όπως αναφέρει, ο Β. Σερντάρης έχει πάρει πολλά βραβεία στο εξωτερικό και στην Ελλάδα. Σημαντικότερες ταινίες του είναι η «Ληστεία στην Αθήνα» (1969) ένα καταπληκτικό φιλμ νουάρ. Το «Θερμοκήπιο» (1985), «Η Βασιλική» (1997), «Ο έβδομος ήλιος του έρωτα» (2001). Ήταν συμπαραγωγός στην ταινία «Ρεμπέτικο».

Βασιλική – Ολόκληρη η Ταινία του Βαγγέλη Σερντάρη (1997)

Ο Σερντάρης χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως ο πατέρας του ελληνικού ρεαλισμού στον κινηματογράφο. Η Ροζίτα Σώκου τον αποκάλεσε Φελίνι της Ελλάδος.

Ανήκε στη χρυσή γενιά του κινηματογράφου, γενιά που έβγαλε ονόματα όπως ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος, Παντελής Βούλγαρης, Κώστας Φέρρης, Τώνια Μαρκετάκη, Δήμος Θεός , Κώστα Βρεττάκος κ.ά.

Στήριξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις διεκδικήσεις του σωματείου, ενώ ήταν πάντα δίπλα στους νέους σκηνοθέτες. Η καλλιτεχνική του προσωπικότητα θα μας μείνει αξέχαστη και τον αποχαιρετάμε με μεγάλη ευγνωμοσύνη και σεβασμό.

99

Διαβάστε ακόμη: