«Έφυγε» από την ζωή ο ράπερ Μιχάλης Αντωνιάδης, γνωστός ως «ΔΠΘ».

Ο Μιχάλης Αντωνιάδης έχοντας χρησιμοποιήσει κατά καιρούς και τα προσωνύμια «Το Μαύρο Λούκι», «Δεύτερο Πρόσωπο Θλιμμένο» και «Δαίμονας Παιδί Θεού», έφυγε σε ηλικία 38 ετών.

Πέθανε ο ράπερ «ΔΠΘ» από τους «Ψυχόδραμα 07», σε ηλικία 38 ετών

Η είδηση του θανάτου του το πρωί της Πέμπτης βύθισε σε πένθος την ελληνική μουσική σκηνή και ειδικά αυτή του ραπ.

Τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν γίνει γνωστά, ενώ την απώλειά του επιβεβαίωσαν άτομα της hip – hop σκηνής όπως ο «Εθισμός» και οι «Στίχοιμα».

Ποιος ήταν ο ράπερ Μιχάλης Αντωνιάδης, γνωστός ως «ΔΠΘ»

Ο ΔΠΘ ξεκίνησε την πορεία του στη μουσική το  1996 με τους Public Enemy και έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό με τους «Ψυχόδραμα 07’».

Είχε μια μεγάλη πορεία στον χώρο της underground σκηνής αλλά και δυνατές συνεργασίες με πολύ γνωστά ονόματα της rap, όπως είναι μεταξύ άλλων οι Smuggler, Λόγος Απειλή και Sadomas.

Είχε το δικό του Dof Session, ενώ είχε κάνει τραγούδι και με τον Ricta.

Άφησε το δικό του «στίγμα» στο ελληνικό ραπ, καθώς ήταν από τους πρωτοπόρους της σκηνής.

Ο ίδιος έλεγε για τον εαυτό του και την καλλιτεχνική του ταυτότητα: «Ονόμασα τον εαυτό μου ΔΠΘ γύρω στο ’98 όπου ξεκίνησα να γράφω και τους πρώτους μου στίχους. Τότε εγώ και ένας ακόμα φίλος μου δημιουργήσαμε ένα πρώιμο ραπ σχήμα με όνομα Ψυχόδραμα.

Αρχικά το ΔΠΘ δεν ήταν τίποτα άλλο από τα αρχικά των λέξεων μιας πρότασης (δεν παίζει θέμα=όλα καλά).

Στην πορεία θέλησα να δώσω μια πιο βαθιά έννοια και να γίνω πιο συγκεκριμένος, έτσι προέκυψε το «Δεύτερο Πρόσωπο Θλιμμένο», επηρεασμένο από τη θεατρικότητα του όρου Ψυχόδραμα. Συνέδεσα το όνομα αυτό με κάποιες πολύ προσωπικές – οικογενειακές καταστάσεις, αλλά και με την τάση μου να γράφω στίχους, κυρίως όταν ένιωθα αρνητικά συναισθήματα, όπως θλίψη, οργή, αδικία, εξ ου και το «θλιμμένο».

Το δεύτερο δήλωνε την θέση μου στο γκρουπ, αφού ήμασταν 2 αυτοί που γράφαμε και ερμηνεύαμε τους στίχους μας».