Έφυγε από την ζωή, σε ηλικία 77 ετών, ο Michael Lang ένας, απ’ τους ανθρώπους που συνέλαβαν την ιδέα για το μουσικό φεστιβάλ Woodstock τo 1969.

Ο Michael Lang πέθανε το βράδυ του Σαββάτου σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης.

Ο Michael Pagnotta, εκπρόσωπος του Lang και επί σειρά ετών οικογενειακός φίλος, επιβεβαίωσε το θάνατο του Lang στο Rolling Stone.

Πέθανε στα 77 του ο Michael Lang, ο διοργανωτής του Woodstock

Αιτία του θανάτου του ήταν μια σπάνια μορφή λεμφώματος non-Hodgkin.

Μαζί με τους επιχειρηματίες John Roberts, Joel Rosenman και τον Artie Kornfeld -που ξεχώρισε επίσης στο κομμάτι των δημοσίων σχέσεων στη μουσική βιομηχανία- ο Michael Lang συνδημιούργησε το Woodstock Music and Art Fair τo 1967.

O Michael Lang είχε προωθήσει επίσης στο παρελθόν το φεστιβάλ Miami Pop το 1968.

Γνωστό ως «Τρεις Μέρες Ειρήνης και Μουσικής», το φεστιβάλ της Νέας Υόρκης προσέλκυσε έως και 400.000 άτομα στη φάρμα του Max Yasgur στο Μπέθελ της Νέας Υόρκης και φιλοξένησε δεκάδες μεγάλα ονόματα της ροκ, συμπεριλαμβανομένων των Santana, Creedence Clearwater Revival, The Who, Jimi Hendrix και Crosby, Stills, Nash and Young.

Ο Lang ήταν μόλις 24 ετών όταν βοήθησε στη σύλληψη της ιδέας αυτού του θρυλικού φεστιβάλ, του Woodstock.

Με τα χρόνια, το όνομα του Lang έγινε συνώνυμο με το brand Woodstock, καθώς βοήθησε στη διοργάνωση του φεστιβάλ το 1994 και το 1999.

Σε συνέντευξή του στο Pollstar το 2019, κληθείς να απαντήσει πώς είναι να είσαι το «παιδί στην αφίσα του Woodstock για την αιωνιότητα», εκείνος απάντησε: «Η ζωή είναι γεμάτη εμπειρίες, και δεν πάνε όλα καλά. Αλλά συνεχίζεις να προσπαθείς ή τίποτα δεν λειτουργεί… Αυτή ήταν πάντα η στάση μου».

Μια συναυλία για την 50η επέτειο του φεστιβάλ, το 2019, «βυθίστηκε» σε διαμάχες και νομικά ζητήματα και ακυρώθηκε.

Μετά την ματαίωση της επετειακής συναυλίας, ο Lang ρωτήθηκε αν ανησυχούσε ότι το «αποτυχημένο» φεστιβάλ είχε αμαυρώσει την κληρονομιά του. «Δεν είναι κάτι που θεωρώ. Αυτό που κάναμε το 1969, ήταν το 1969 και αυτό άντεξε και θα συνεχίσει να αντέχει. Δεν φεύγουμε

Ο Michael Lang, γέννημα – θρέμμα Νεοϋορκέζος, είχε ξεκινήσει τη δυναμική του πορεία στη μουσική βιομηχανία το 1968, όταν διοργάνωσε το φεστιβάλ Miami Pop, στο Μαϊάμι.

Σε εκείνο το φεστιβάλ παρέστησαν περίπου 25.000 θεατές και έπαιξαν, μεταξύ άλλων οι: Hendrix, John Lee Hooker, Chuck Berry και οι the Mothers of Invention.