Ο Bobi γιόρτασε τον περασμένο Μάιο τα 31α γενέθλιά του.

Μάλιστα είχε μπει και στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε ένας άλλος σκύλος που έζησε μέχρι τα 29 του χρόνια.

Ο Bobi ζούσε με την οικογένειά του στην Πορτογαλία εδώ και 31 χρόνια. Ο κηδεμόνας του, ο Leonel Costa, του πρόσφερε μια γεμάτη και πλούσια ζωή, και έτσι ο καθαρόαιμος Rafeiro do Alentejo (πορτογαλική φυλή) έζησε υγιής και ευτυχισμένος.

Κόντρα σε όλους, ο Bobi έσπασε κάθε ρεκόρ και έζησε μέχρι τα βαθιά γεράματα, ενώ το προσδόκιμο ζωής των σκύλων που ανήκουν στην συγκεκριμένη φυλή, είναι μεταξύ 12 και 14 χρόνων. Οπότε, ο Bobi έζησε περισσότερο από τα διπλάσια χρόνια.

Δυστυχώς όμως, λίγους μήνες πριν σπάσει κι άλλο ρεκόρ και γίνει 32 ετών, ο Bobi έφυγε από τη ζωή, όπως ανακοίνωσε η κτηνίατρός του, η Karen Becker.

Η ίδια δήλωσε: « Χτες το βράδυ, ο Bobi άνοιξε τα φτερά του για πέταξε για τον ουρανό. Παρά το γεγονός ότι ξεπέρασε σε ηλικία κάθε σκύλο στον κόσμο, οι 11.478 ημέρες του στη Γη ποτέ δεν ήταν αρκετές για όλους αυτούς που τον αγαπούσαν. Καλή τύχη Bobi… Δίδαξες στον κόσμο όλα όσα ήταν γραφτό να διδάξεις».

Ο Leonel, ο κηδεμόνας του Bobi, είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι ο αγαπημένος του σκύλος μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον χωρίς άγχος, δεν έβαλε ποτέ του λουρί, κυκλοφορούσε πάντα ελεύθερος, έτρωγε μόνο ανθρώπινο φαγητό και ήταν μονίμως περιτριγυρισμένος από κόσμο. Ο Bobi δε βίωσε ποτέ τη μοναξιά και την εγκατάλειψη. Το μόνο που ένιωθε ήταν αγάπη και στοργή από τους ανθρώπους του.

Φυσικά, παρόλο που ο γηραιότερος σκύλος του κόσμου είχε τη φροντίδα και την περιποίηση που του άξιζε, τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα υγείας όπως δυσκολία στο περπάτημα και μειωμένη όραση.

Αν και δεν κατάφερε να ζήσει ακόμα περισσότερα χρόνια, είναι σίγουρο ότι είχε μια ευτυχισμένη ζωή και δεν στερήθηκε τίποτα.

Διαβάστε ακόμη: