Η γνωστή ηθοποιός Μαργαρίτα Παπαγεωργίου, το κορίτσι από τον «Δράκο» του Κούνδουρου, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών σκορπώντας θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο.

Η ηθοποιός, Μαργαρίτα Παπαγεωργίου, γεννήθηκε το 1935, στο Νέο Φάληρο.

Μέσω του γείτονά της, Θανάση Βέγγου, γνωρίστηκε με τον σκηνοθέτη Νίκο Κούνδουρο.

«Ήμουν 5 χρονών όταν γνωριστήκαμε. Εκείνος ήταν 9 χρόνια μεγαλύτερός μου. Μέναμε δίπλα στο Νέο Φάληρο», είπε μιλώντας για τον εμβληματικό ηθοποιό, Θανάση Βέγγο.

Στη συνέχεια πρωταγωνίστησε στην ταινία «Ο Δράκος» του Κούνδουρου, στο πλευρό του Ντίνου Ηλιόπουλου και ξεχώρισε. Η ταινία που ταξίδεψε επίσης στο κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας.

Η Μαργαρίτα Παπαγεωργίου, ήταν επίσης η τρίτη κόρη του Ορέστη Μακρή στην κλασσική ταινία «Η θεία από το Σικάγο».

Πέθανε η ηθοποιός Μαργαρίτα Παπαγεωργίου

Μαργαρίτα Παπαγεωργίου: Η είδηση του θανάτου

Την είδηση έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας αναφέροντας ότι έφυγε άλλος ένα σπουδαίος ηθοποιός του θεάτρου, ο Χάρης Νάζος.

Οι δυο ηθοποιοί πέθαναν την Κυριακή και το δυσάρεστο γεγονός έγινε γνωστό σήμερα, Τετάρτη, που κηδεύτηκαν.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας έγραψε για τη Μαργαρίτα Παπαγεωργίου και το Χάρη Νάζο:

«Μέσα στον καταιγισμό των γεγονότων που πλήττουν τον εύθραυστο κλάδο μας δύο άνθρωποι της θεατρικής οικογένειας μας έφυγαν την Κυριακή και το πληροφορήθηκαμε σήμερα την μέρα που κηδεύτηκαν. Ο αξιοπρεπέστατος συνεπής καλός ηθοποιός του θεάτρου μας Χάρης Ναζος ,γεννημένος το 37,που στάθηκε πλάι σαν γιος στους αλησμόνητους Τζόλυ Γαρμπή και Θόδωρο Μορίδη, κι η εμβληματική πρωταγωνίστρια του “Δράκου” του Κούνδουρου και της “Μαγικής Πόλης” , το μικρό κορίτσι Απ’ την “Θεία απ’ το Σικάγο” με την σύντομη αλλά σπουδαία καριέρα, που γεννήθηκε το 35,η υπέροχη Μαργαριτα Παπαγεωργίου έφυγαν από κοντά μας.. Είχα την τύχη να γνωρίσω και τους δυο από πολύ κοντά… Μια εποχή φεύγει μαζί τους…. Καλό ταξίδι αγαπημένοι μας της οικογένειας μας….Θα σας θυμόμαστε με αγάπη».

 

Μέσα στον καταιγισμό των γεγονότων που πλήττουν τον εύθραυστο κλάδο μας δύο άνθρωποι της θεατρικής οικογένειας μας…

Δημοσιεύτηκε από Σπύρος Μπιμπίλας στις Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021