Η Μαργαρίτα Παπανδρέου πρόσφατα ολοκλήρωσε το διδακτορικό της στη Βιολογία κάνοντας περήφανο τον πατέρα της και αποκαλύπτοντας πως πρωταρχικός της στόχος είναι να ασχοληθεί με την έρευνα.

Η κόρη του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, αποκάλυψε τον λόγο που δεν επέλεξε να ακολουθήσει τον δρόμο της πολιτικής και που πλέον ανοίγει τα πανιά της για νέες επαγγελματικές και επιστημονικές προκλήσεις.

Ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε γνωστή την επιτυχία της κόρης του χωρίς να κρύβει την περηφάνια του για το κατόρθωμά της. Ο πρώην πρωθυπουργός δημοσίευσε δύο φωτογραφίες από την παρουσίαση της διατριβής της και ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του στο Facebook:

«Πάντα μεγάλη η χαρά να βλέπεις τα παιδιά σου να κάνουν βήματα σημαντικά στη ζωή τους, να κοπιάζουν, αλλά και να πραγματοποιούν όνειρά τους. Συγχαρητήρια, Μαργαρίτα, για την παρουσίαση και την απόκτηση του διδακτορικού σου στη Βιολογία!».

Η Μαργαρίτα παραχώρησε συνέντευξη στην Σάσα Σταμάτη και αναφέρεται στην επιτυχία της, την πολιτική, αλλά και τα μελλοντικά της σχέδια.

Πώς αισθάνεσαι μετά την ολοκλήρωση του διδακτορικού σου;

Νιώθω ότι ολοκληρώθηκε ένας πολύ εποικοδομητικός κύκλος, που μου δίνει τα εφόδια να συνεχίσω τα επόμενα επαγγελματικά μου βήματα. Η Ελλάδα είναι ένα μέρος που έχει εξαίρετους επιστήμονες και θα πρέπει να είναι κέντρο έρευνας και καινοτομίας.

Η πολιτική θα σε ενδιέφερε;

Όχι, δεν με ενδιαφέρει η πολιτική. Έχω βιώσει και την αρνητική πλευρά της από παιδί, οπότε αυτό που με ενδιαφέρει είναι η υγεία και η έρευνα. Χωρίς τη βασική έρευνα, αυτή τη στιγμή δεν θα είχαμε τόσο γρήγορα και αποτελεσματικά εμβόλια.