Η Ντόρα (Θεοδώρα) Κωστίδου «άφησε» την τελευταία της πνοή σε ηλικία 85 ετών. Η ηθοποιός είχε σημαντική κινηματογραφική παρουσία τη δεκαετία του 1960, ενώ είχε εργασθεί και ως μοντέλο στην Ιταλία.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας, γνωστοποίησε τη δυσάρεστη είδηση, μέσω δημοσίευσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Έφυγε σήμερα από κοντά μας, μία από τις πιο αξιοπρεπείς κυρίες του ελληνικού κινηματογράφου, που μεσουράνησε την χρυσή δεκαετία του ’60, μία πανέμορφη γυναίκα που είχε εκλεγεί ΜΙΣ ΕΛΛΑΣ στα καλλιστεία του 1957, μία ηθοποιός που υπηρέτησε με ήθος και συνέπεια το θέατρο, οικογενειάρχης και άψογη σε όλα…

Πάντα γλυκιά, χαμογελαστή και ευγενική θα τη θυμάμαι… Συλλυπητήρια στους οικείους της… Καλό ταξίδι, αγαπημένη μας Ντόρα Κωστίδου», έγραψε ο κ. Μπιμπίλας.

Η Ντόρα (Θεοδώρα) Κωστίδου γεννήθηκε το 1937 στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε στη Δραματική Σχολή «Πέλου Κατσέλη». Το 1957 κατέκτησε τον τίτλο της «Μις Ελλάς» και για έναν χρόνο, εργάσθηκε ως μοντέλο στην Ιταλία.

Η ηθοποιός συμμετείχε σε πολλές από τις κινηματογραφικές ταινίες της «χρυσής εποχής» του ελληνικού κινηματογράφου, όπως «Ο Ζητιάνος μίας Αγάπης», «Ο Καζανόβας», «Δεν Είμαι Ατιμασμένη», «Παράνομοι Πόθοι», «Νυμφίος Ανύμφευτος», «Μία Μέρα ο Πατέρας μου» και «Υβ!… Υβ!…».

Η δημοσίευση του Σπύρου Μπιμπίλα:

Έφυγε σήμερα από κοντά μας μια από τις πιο αξιοπρεπείς κυρίες του Ελληνικού κινηματογράφου που μεσουράνησε την χρυσή…

Δημοσιεύτηκε από Σπύρος Μπιμπίλας στις Κυριακή, 7 Αυγούστου 2022