Θρήνος για τον πρώην προπονητή της Εθνικής Ελλάδας ανδρών στο ποδόσφαιρο, Τζον Φαν Σιπ, καθώς η σύζυγός του Ντανιέλ απεβίωσε έπειτα από μάχη ετών με τον καρκίνο.

Η σύζυγος του Ολλανδού τεχνικού, ήταν 55 ετών και είχε διαγνωστεί με μεταστατικό καρκίνο του ορθού τον Απρίλιο του 2022 και έδωσε γενναία μάχη έκτοτε, ωστόσο δεν τα κατάφερε.

Η είδηση του θανάτου της έγινε γνωστή μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Instagram μ’ ένα λιτό μήνυμα.

Ο Τζον Φαν Σιπ είχε μιλήσει στο παρελθόν για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε η σύζυγος του. Ήταν στις 14 Νοεμβρίου 2021, όταν πια η Ελλάδα είχε αποκλειστεί από το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, στον τελευταίο του διεθνή αγώνα κόντρα στο Κόσοβο.

Η γυναίκα του, Ντανιέλ, περπατούσε κοντά στην Ακρόπολη εκείνη την ημέρα με έναν φίλο και ένιωσε ενοχλήσεις στην κοιλιακή χώρα. Ξεκίνησε μια σειρά εξετάσεων που αποκάλυψαν ότι είχε μεταστατικό καρκίνο.

Η χαρά της όταν έμαθε πως θα έρθει στην Ελλάδα

Η Ντανιέλ, το 2019, όταν ο σύζυγός της ανέλαβε την Εθνική ομάδα, σε ανάρτησή της στο Instagram είχε εκφράσει τη χαρά της που θα μετακόμιζε στην Ελλάδα.

«Χορεύω, τραγουδάω και πηδάω γιατί θέλω πολύ να πάω στην Ελλάδα, τη χώρα των θεών. Η γη όπου ο ήλιος λάμπει πολύ και η θάλασσα είναι τόσο καθαρή. Ο Τζον στο ρόλο του πρώτου προπονητή. Οδεύουμε για μια νέα περιπέτεια, μετακομίζουμε στην Ελλάδα», είχε σημειώσει χαρακτηριστικά.

Ο Τζον Φαν Σιπ ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Εθνικής το καλοκαίρι του 2019 και σε 26 αγώνες μέτρησε 11 νίκες, 9 ισοπαλίες και 6 ήττες. Παρότι υπήρχε διάθεση να ανανεωθεί η συνεργασία των δύο πλευρών, μετά την ισοπαλία με το Κόσοβο τα δεδομένα άλλαξαν, με τον Ολλανδό να αποφασίζει να ανακοινώσει μόνος του το τέλος της συνεργασίας τους το Νοέμβριο του 2021.

Πρόσφατα ο Ολλανδός προσελήφθη στη θέση του τεχνικού συμβούλου στον Άγιαξ, παίρνοντας τη θέση του Σβεν Μίσλιντατ, ο οποίος απολύθηκε τον περασμένο μήνα εξαιτίας της κακής αγωνιστικής κατάστασης της ομάδας το τελευταίο διάστημα.

Διαβάστε ακόμη: