Σήμερα, Πέμπτη (14/01), «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 58 ετών μετά από μεγάλη μάχη που έδινε εδώ και περίπου δύο μήνες με τον κορωνοϊό, ο πρώην Ολυμπιονίκης ιστιοπλοΐας, Λεωνίδας Πελεκανάκης.

Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στον χώρο του αθλητισμού και ιδιαίτερα της ιστοπλοΐας, του αθλήματος που αγάπησε και πρόσφερε σημαντικές διακρίσεις στην χώρα.

Όπως έγινε γνωστό δεν αντιμετώπιζε κάποιο υποκείμενο νόσημα και μέχρι και τον Οκτώβριο έπαιρνε μέρος σε αγώνες ανοικτής θαλάσσης.

Ο Λεωνίδας Πελεκανάκης γεννήθηκε στις 22/11/1962 και από μικρός βρέθηκε στο άθλημα της ιστιοπλοΐας. Ξεκίνησε κάνοντας όπτιμιστ στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιά και συνέχισε σε άλλες ολυμπιακές κατηγορίες όπως Finn, Star, Soling ενώ υπήρξε και από τους κορυφαίους αθλητές στην ανοικτή θάλασσα με διεθνείς διακρίσεις.

Το παλμαρέ του Λεωνίδα Πελεκανάκη ήταν γεμάτο από διακρίσεις. Σε τρίγωνο και ανοικτή θάλασσα.

Λίγη ώρα μετά τη γνωστοποίηση της τραγικής είδησης η ομοσπονδία του αθλήματος που εκπροσώπησε εξέδωσε σχετική ανακοίνωση:

«Η Ελληνική Ιστιοπλοΐα θρηνεί σήμερα το θάνατο ενός καλού ανθρώπου και ενός μεγάλου αθλητή, Παγκόσμιου Πρωταθλητή και Ολυμπιονίκη.

Ο Λεωνίδας αξιωματικός που υπηρετούσε στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων τίμησε με το ήθος του και την αξιοπρέπειά του το άθλημα της ιστιοπλοΐας. Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του Λεωνίδα στη δίμηνη μάχη του στο νοσοκομείο, καθώς και στην άγρυπνο φρουρό του, την αδερφή του Ιωάννα.

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ι.Ο. απευθύνει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους φίλους του».