Διαβάστε στην «axianews» όλο το ρεπορτάζ της εβδομάδας για την οικονομία, το χρηματιστήριο, τις τράπεζες, τις επιχειρήσεις και την πολιτική, με πολλές αποκαλύψεις και πλούσιο παρασκήνιο.

Περνάνε στην αντεπίθεση: Κινήσεις των τραπεζών για να αντιστρέψουν το κλίμα

-Μπαράζ επαφών με την διεθνή επενδυτική κοινότητα μέχρι τέλος του έτους -Ισχυρή πιστωτική επέκταση και υψηλότερα μερίσματα από τα κέρδη του 2025 τα δύο ισχυρά χαρτιά που έχουν οι τραπεζίτες στα χέρια τους – Επανήλθαν οι ανησυχίες των επενδυτών μετά την τρίτη μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ – Σε χαμηλά 2,5 μηνών Γενικός και Τραπεζικός Δείκτης

ΔΕΗ: Τα δύο νέα μεγάλα πρότζεκτ του Γιώργου Στάσση
-H έκδοση ομολόγου και η κατασκευή μεγάλης μονάδας αφαλάτωσης στο Λαύριο για να αντιμετωπιστεί η λειψυδρία.

Μήπως είναι καλύτερα στις αναδυόμενες αγορές το Χρηματιστήριο Αθηνών;
-Θα ωφεληθεί μια ρηχή, περιφερειακή αγορά από την ένταξη στη μεγάλη και πιο ανταγωνιστική κατηγορία; Μπορεί το Χ.Α. να «παίξει» στο Champions League, ή είναι καλύτερα το UEFA;
-Το ελληνικό χρηματιστήριο είναι η μοναδική κεφαλαιαγορά εντός Ευρωζώνης η οποία μετά το 2013 που υποβαθμίστηκε παραμένει στις αναδυόμενες αγορές και όχι στις ανεπτυγμένες.

METLEN: Στρατηγικές κινήσεις στον χώρο των μετάλλων και του αλουμινίου
Νέο επενδυτικό σχέδιο 295 εκατ. ευρώ για παραγωγή βωξίτη, αλουμίνας και γαλλίου στη Βοιωτία, και οι κινήσεις με Imerys και Γκάνα.

Στην Ελλάδα κλιμάκια της OLAF ψάχνουν
-Μετά την Ευρωπαία Εισαγγελέα, την έρευνα για τις μοιρασιές των 2,5 δισ. και το πρόσφατο σκάνδαλο των 40 εκατ. ευρώ, ήρθε η σειρά της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης να βάλει στο μικροσκόπιο συμβάσεις και αναθέσεις του υπ. Μετανάστευσης -και όχι μόνο- στους τομείς της Πληροφορικής, των Τηλεπικοινωνιών και των Λογιστικών-Συμβουλευτικών Υπηρεσιών.

Τα νταραβέρια της Εξουσίας: «Του άνοιξε η όρεξη» για τρίτη θητεία
-Ο Κυρ. Μητσοτάκης προσπαθεί να «κλείσει μέτωπα» με ισχυρούς και μεγαλόσχημους – Επιδιώκει εσωκομματική ισορροπία με βαρόνους και δελφίνους – Το παρασκήνιο, οι μεσολαβητές, οι ενδιάμεσοι, το διπλό παιχνίδι και οι διαπραγματεύσεις με τα συμφέροντα.


Οι Ρώσοι, ο Πούτιν και οι… φίλοι τους δεν θέλουν τον εναλλακτικό δρόμο του φυσικού αερίου της Αλεξανδρούπολης – Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φαραντούρης υπέρ της Μόσχας και κατα της ΔΕΠΑ και του εναλλακτικού δρόμου.


Η ερώτηση του Νικήτα για την ΔΕΗ (κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των ισχυρών συμφερόντων της Ενέργειας), και η πρόδηλη πικρία του από την θεαματική εξέλιξη του Βασιλάκη Κικίλια, που παντρεύτηκε, νοικοκυρεύτηκε και απέκτησε και σπίτι στη Βασ. Σοφίας (με επιταγές)!


Ο μύθος και η πραγματικότητα: Το περίφημο συζυγικό επεισόδιο προβεβλημένου ζευγαριού στα Νότια Προάστια και ο δήθεν εμπλεκόμενος πασίγνωστος επαγγελματίας αθλητής, που όμως είναι… αλαφροΐσκιωτος!


Από τις τρεις υποθέσεις πολύ προβεβλημένων προσώπων που χειρίζονται η Αρχή για το ξέπλυμα και η Οικονομική Εισαγγελία, οι δύο θεωρούνται πολύ σοβαρές και τεκμηριωμένες, ενώ η μία αίολη…

ΑRT Business

  • Τα αφαιρετικά ψυχογραφήματα του κορυφαίου Νικολά ντε Σταλ
  • Οι «Απάχηδες των Αθηνών» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
  • 100 χρόνια από τη γέννηση του τεράστιου Νίκου Ρίζου

Μην χάσετε την «axianews» που κυκλοφορεί το Σάββατο 26 Οκτωβρίου 

Διαβάστε ακόμη: