Μια ατμόσφαιρα γενικευμένης ευφορίας επικρατεί στο Λονδίνο και όχι μόνο, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο ζει, αυτές τις ημέρες, στο ρυθμό των μεγάλων εορτασμών για τον Πλατινένιο Ιωβηλαίο της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Είναι χαρακτηριστικό πως, αν και επισήμως ο εορτασμός θα λάβει χώρα από τις 2 έως τις 5 Ιουνίου, προσφέροντας μια διευρυμένη αργία σε επιχειρήσεις, ακόμη και πανεπιστήμια, οι εκδηλώσεις έχουν ξεκινήσει ήδη από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Το «Σαββατοκύριακο του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της Βασίλισσας Ελισάβετ» στην Αγγλία, αναμένεται να ξοδεύουν 2,9 δισεκατομμύρια λίρες σε παμπ, μπαρ, εστιατόρια και φαγητό σε πακέτο, ποσό που ισοδυναμεί με 712 εκατομμύρια μπύρες.

Καθώς πλησιάζει το «Σαββατοκύριακο του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της Βασίλισσας Ελισάβετ» τα στατιστικά αποκαλύπτουν ότι το 52% των Βρετανών έχει δηλώσει ότι θέλει το τετραήμερο εορταστικό Σαββατοκύριακο να είναι ένα μόνιμο ετήσιο χάπενινγκ.

Τα στοιχεία που εκτιμήθηκαν και συγκεντρώθηκαν από το Voucher Codes αποκαλύπτουν επίσης ότι η οικονομία λέγεται ότι έχει μια «ένεση ρευστότητας» της τάξης των 6,37 δισεκατομμυρίων λιρών με 3,47 δισεκατομμύρια να αναμένεται να δαπανηθούν σε καταστήματα λιανικής.

Μόνο για φαγητό και ποτό πρόκειται να δαπανηθούν 2,25 δισεκατομμύρια λίρες, που ισοδυναμούν με 187 εκατομμύρια μπουκάλια Pimms.

Κατά μέσο όρο, το 52% των Βρετανών θέλει να καταστήσει μόνιμη την τετραήμερη τραπεζική αργία με το 62% των ατόμων κάτω των 35 ετών να λένε ότι είναι το καλύτερο πράγμα για τον Ιωβηλαίο, ενώ το 61% των ατόμων ηλικίας 18-34 ετών συμφωνεί επίσης.

Λέγεται επίσης ότι για το 58% των ανθρώπων η κύρια αιτία για τον ενθουσιασμό τους είναι η επιπλέον ημέρα άδειας από τη δουλειά.

Περισσότερα από 16.000 υπαίθρια πάρτι αναμένεται να πραγματοποιηθούν στη Μεγάλη Βρετανία αυτό το Σαββατοκύριακο, στο πλαίσιο των εορτασμών για το πλατινένιο ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ που έχει συμπληρώσει 70 χρόνια στον θρόνο.

Πριν από δέκα χρόνια, το 2012, κατά το διαμαντένιο ιωβηλαίο για τα 60 χρόνια της βασίλισσας στον θρόνο, οι αιτήσεις για υπαίθρια πάρτι δεν είχαν ξεπεράσει τις 10.000, σύμφωνα με τα στοιχεία της ένωσης τοπικών Αρχών Local Government Association (LGA).

Τα δύο χρόνια της πανδημίας που εν τω μεταξύ προηγήθηκαν έχουν, ωστόσο, εντείνει την ανάγκη του κόσμου να βγει έξω και να διασκεδάσει, όπως σημειώνεται.