Τα όσα συμβαίνουν με το καλημέρα στο δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο, όπου κάποια φαντάσματα από το παρελθόν, όπως ο διαβόητος Βασίλης Γκαγκάτσης του οποίου οι εκκρεμείς ποινικές υποθέσεις σε βαθμό κακουργήματος με την περίφημη Κάρτα Υγείας της ΕΠΟ δεν έχουν τελειώσει, έκαναν ιστορική επανεμφάνιση και επιχειρούν ωμά και απροκάλυπτα με τρόπο πραξικοπηματικό, να εγκαθιδρύσουν μια αισχρή εξουσία πέρα από τα χρηστά δεδομένα, προκειμένου να εξυπηρετούν ημέτερους, χωρίς να κρατάνε ούτε τα προσχήματα, μου φέρνουν στη μνήμη την ασπρόμαυρη ελληνική ταινία του 1959 με τίτλο «Περιπλανώμενοι Ιουδαίοι» που έμεινε γνωστή ως «Οι Δοσατζήδες» με πρωταγωνιστές τον Νίκο Σταυρίδη, τον Θανάση Βέγγο και τον Κούλη Στολίγκα!

Δυο λόγια για την υπόθεση: Ο Γρηγόρης Πασπάτης και ο Θωμάς Καλαφάτης είναι δυο στενοί φίλοι που αποφασίζουν να ανοίξουν δική τους επιχείρηση! Αγοράζουν εμπόρευμα και με μια τρίκυκλη μοτοσυκλέτα που την έχουν διαμορφώσει σε κινητό πολυκατάστημα τριγυρνάνε όλη την Αθήνα πουλώντας σε όλους τους πελάτες τους με δόσεις!

Αφού έχουν ξεπουλήσει όλο το εμπόρευμα διαπιστώνουν ότι δεν έχουν στην τσέπη τους ούτε μία! Οπότε αποφασίζουν να οργανωθούν καλύτερα και προσπαθούν με κάθε τρόπο να μαζέψουν τα χρωστούμενα! Και έτσι ιδρύθηκε η εταιρία Πασπάτης – Καλαφάτης και ΣΙΑ!

Στις μέρες μας Β. Γκαγκάτσης και Υιός (Μάκης το καλό παιδί, στο καλάθι δεν χωράει στο κοφίνι περισσεύει) αναδεικνύονται ήδη ως σύγχρονοι Πασπάτης – Καλαφάτης, (οι δοσατζήδες) και Σια, όπου τον τελευταίο αυτό ρόλο διεκδικεί με πολλές πιθανότητες κάποιος Σιδέρης της ΕΠΣ Αργολίδας, αποτυχών ως κομματόσκυλο της ΝΔ, που τον είχε πετάξει έξω ο Αντ. Σαμαράς ως πρωθυπουργός, όταν του ζήτησε να κατέβει ως υποψήφιος βουλευτής με την ΝΔ την εποχή εκείνη!

Βεβαίως σήμερα ο πονηρός Σιδέρης, παίζει μπάλα με τις πλάτες του Περιφερειάρχη Πτωχού και ξεπληρώνει τις τοπικές υποχρεώσεις που είχε αναλάβει, εις βάρος του κοινού καλού, εις βάρος του ποδοσφαίρου, καταργώντας κάθε έννοια ηθικής τάξης, με ενδεχόμενο δόλο!

Και όλα τούτα με την κάλυψη της νέας εκδοχής Πασπάτη και Καλαφάτη, Βασίλη Γκαγκάτση και υιού, που κάνουν την ιστορική επιστροφή με την προσωπική ατζέντα τους γεμάτη, χρησιμοποιώντας εν άγνοια τους, τους νέους συμμάχους που πολύ αμφιβάλω αν με όσα ήδη κάνουν θα τους κρατήσουν για καιρό! Γιατί αργά ή γρήγορα οι μάσκες θα πέσουν και όλοι θα καταλάβουν!

Είναι πλέον προφανές και απολύτως κατανοητό ότι οι Γκαγκάτσηδες, πατήρ και υιός, θα αποτελέσουν εφεξής πρωταγωνιστές των αρμοδίων στηλών του Radar και της Αξίας, καθώς συνιστούν δημόσια πρόσωπα που απασχολούν την κοινή γνώμη με πράξεις και παραλείψεις τους, στο πιο δημοφιλές μάλιστα άθλημα του κόσμου το ποδόσφαιρο, όπου τα έσοδα του παγκοσμίως έχουν ξεπεράσει ακόμη και το Χόλυγουντ!

Είναι επομένως προφανές, πως η εξουσία των Γκαγκάτσηδων θα ελεγχθεί από την ελεύθερη και μη καθοδηγούμενη δημοσιογραφία μέχρι τέλους. Όπως ορίζει το Σύνταγμα και επιβάλει το δημοσιογραφικό λειτούργημα!

ΥΓ. Είχα μια ελπίδα πως ο Βασίλης Γκαγκάτσης που ξέρει πρόσωπα και πράγματα και ιστορικές διαδρομές του καθενός, επί μια εικοσαετία, ποιος είναι ποιος, θα το είχε σκεφτεί καλύτερα πριν ξεκινήσει την επαναφορά του σε πρώτο ρόλο, έστω και πίσω από τον γιο του, χτυπώντας και βάλλοντας βρώμικα, ύπουλα, αισχρά και απροκάλυπτα, προς όφελος τρίτων…

Συνεχίζεται …

Διαβάστε ακόμη: