Η είδηση ξένισε πολλούς, αλλά έχει τη σημασία της. Στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Στεφάνου στο Μανταμάδο Μυτιλήνης εντοπίστηκε πριν από λίγες ημέρες ταχύπλοο σκάφος, προερχόμενο από την Τουρκία, να προσεγγίζει με μεγάλη ταχύτητα τις ακτές και να αποβιβάζει στην ξηρά δύο άτομα, ενώ στη συνέχεια αναχώρησε με μεγάλη ταχύτητα προς τα έναντι τουρκικά παράλια.
Την ίδια ώρα στην ακτή έφθασε από ξηράς Ι.Χ. αυτοκίνητο με δύο επιβαίνοντες, το οποίο παρέλαβε τους δυο αποβιβασθέντες και απομακρύνθηκε αναπτύσσοντας ταχύτητα. Ακολούθησε καταδίωξη από περιπολικά οχήματα του Λιμενικού Σώματος και τελικά το καταδιωκόμενο αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε.
Συνελήφθη ο 33άχρονος οδηγός του αυτοκινήτου, ο οποίος μάλιστα ήταν ντυμένος με καταδυτική στολή, και ο 35άχρονος συνοδηγός, οι οποίοι κατηγορούνται ως διακινητές. Όπως προέκυψε από τη διαδικασία, οι δύο διακινητές, τουρκικής υπηκοότητας, είχαν μπει από τον Έβρο και διέθεταν μάλιστα τρίπτυχα καταγραφής. Στη συνέχεια πήγαν στη Μυτιλήνη όπου νοίκιασαν δύο σπίτια στην περιοχή της Θερμής. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι, παρά την πανδημία, το καθεστώς Ερντογάν δουλεύει ποικιλοτρόπως σε κάθε κατεύθυνση.
Το σημαντικό είναι να κινηθούν όλες οι υπηρεσίες ασφαλείας, παράλληλα με τις ελληνικές, για την αποτροπή προβοκατόρικων ενεργειών στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.