Αύξηση του κύκλου εργασιών 40,2% (41% για την Εταιρεία) το α’ εξάμηνο του 2024 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, στις 34.258 χιλ. ευρώ, παρουσίασε η Performance Technologies, σύμφωνα με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και την έκθεση Διαχείρισης του Διοικητικού Συμβουλίου.

Τα μικτά κέρδη αυξήθηκαν κατά 25,8% (30% για την Εταιρεία), στα 9.364 χιλ. ευρώ. Τα αναμορφωμένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 5,7%, στα 3.090 χιλ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων μειώθηκαν κατά 14,3%, στα 2.100 χιλ. ευρώ.

Αντίστοιχος ρυθμός αύξησης εσόδων είχε επιτευχθεί το α’ εξάμηνο του 2023 έναντι του α’ εξαμήνου του 2022, ενώ η τάση αυτή δείχνει να κλιμακώνεται περαιτέρω για το υπόλοιπο του 2024.

Η κερδοφόρος ανάπτυξη σχεδόν στο σύνολο της οργανική, έρχεται ως αποτέλεσμα επενδύσεων που πραγματοποιούνται εντατικά από τις αρχές του 2022, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προστίθεται πως, η Εταιρεία, αναγνωρίζοντας έγκαιρα ότι η στελέχωση αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες για την περαιτέρω εξέλιξή της, και λαμβάνοντας υπόψη την έλλειψη εξειδικευμένου δυναμικού πληροφορικής, προχώρησε σε σημαντική επένδυση για την προσέλκυση και εκπαίδευση στελεχών, μέσα από ένα σύνολο δράσεων, όπως:

•    Η Performance Academy ήδη από τον Δεκέμβριο του 2023 έχει χρηματοδοτήσει τρεις εκπαιδευτικούς κύκλους σε τεχνολογίες Cyber Security και Enterprise Service Management (ESM/ITSM), μέσω των οποίων τα αντίστοιχα τμήματα έχουν στελεχωθεί με 22 νέους επιστήμονες πληροφορικής

•   Από την αρχή του 2024 η Εταιρεία δημιούργησε το τμήμα “Sales Enablement & Continuous Learning”, το οποίο στοχεύει στην ουσιαστική και συνεχή εκπαίδευση των ανθρώπων μας όλων των ειδικοτήτων και ομάδων (τεχνικών και μη) σε δεξιότητες και συμπεριφορές (power/soft skills). Συνολικά το πρώτο εξάμηνο του 2024 διενεργήθηκαν περισσότερες από 3.000 ανθρωποώρες εσωτερικών εκπαιδεύσεων.

Το τελευταίο δωδεκάμηνο το προσωπικό του Ομίλου αυξήθηκε κατά 67 άτομα με νέους επιστήμονες αλλά και έμπειρα στελέχη της αγοράς. Αυτό είναι αποτέλεσμα συστηματικών προσπαθειών που έγιναν τα προηγούμενα 3 εξάμηνα, κατά τα οποία εντατικοποιήθηκαν οι δράσεις για προσέλκυση, εκπαίδευση και ένταξη υψηλού επιπέδου ανθρώπινου δυναμικού που στελεχώνει δραστηριότητες σε τομείς αυξημένης ζήτησης. Από την 1/1/2021 οι εργαζόμενοι στον Όμιλο αυξήθηκαν κατά 122 άτομα (92%),  κατά κύριο λόγο για την αναδιοργάνωση και ενίσχυση των τμημάτων των τεχνολογικών υπηρεσιών (TSS), του υπολογιστικού νέφους (Cloud), του επιχειρηματικού λογισμικού (ESS), των AI & Analytics και του Δημοσίου Τομέα.

Η Εταιρεία ισχυροποίησε τη θέση της στην αγορά και μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα τόσο στις ανάγκες που δημιουργούνται από τον ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας και τις επενδύσεις που πραγματοποιούνται για σύγχρονα έργα πληροφορικής, όσο και στα έργα που διεκδικεί και αναμένεται να ξεκινήσει στο προσεχές διάστημα. Η διοίκηση επιδιώκει τη διατήρηση του υψηλού αυτού ρυθμού αύξησης εργασιών για το επόμενο διάστημα και προσβλέπει σε βελτίωση της κερδοφορίας καθώς αφομοιώνονται οι νέοι εργαζόμενοι και αυξάνεται η παραγωγικότητα.

Οι εντατικές επενδύσεις σε ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού αλλά και σε δράσεις Έρευνας και Ανάπτυξης (εφεξής «Ε&Α») επιφέρουν αύξηση των λειτουργικών δαπανών, ενώ η απόδοση τους εμφανίζεται πάντοτε με καθυστέρηση στα αποτελέσματα και στην κερδοφορία. Ως αποτέλεσμα, παρά την σημαντική αύξηση εσόδων και μικτού κέρδους, η λειτουργική κερδοφορία σε ενοποιημένη βάση παρουσίασε αύξηση 6%, έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2023 (9% για την Εταιρεία). Η εικόνα αυτή είναι συνεπής ιστορικά με την φύση των εργασιών, τονίζεται στην ανακοίνωση, όπου η συμβολή του β’ εξαμήνου κάθε έτους στα έσοδα και κυρίως στην κερδοφορία είναι δυσανάλογα μεγαλύτερη από του α’ εξάμηνου.

Επιπλέον, ειδικά εφέτος, τα αποτελέσματα επιβαρύνονται από την λογιστικοποίηση της διάθεσης μετοχών στο προσωπικό και τα στελέχη της εταιρίας, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται μικρή μείωση στο EBIT.

Ήδη η εικόνα που έχει διαμορφωθεί για το εννεάμηνο 2024 δείχνει σημαντική αύξηση εσόδων, μικτών κερδών σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023, και αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη αύξηση στο υπόλοιπο του έτους.

Διαβάστε ακόμη: