Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Αγγλίας μετά τον χαμένο τελικό με την Ισπανία στο EURO2024 που αποτέλεσε το «κύκνειο άσμα» του έμπειρου προπονητή. Λίγες ώρες μετά τον αγώνα στο Βερολίνο ήρθε και η παραίτηση του από τον προπονητικό θώκο της Αγγλίας.

Η Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αποδέχθηκε την απόφαση του Σάουθγκειτ και σήμερα αναζητά τον επόμενο προπονητή. Ήδη τα διεθνή ΜΜΕ έχουν φέρουν στην επιφάνεια αρκετά υποψήφια ονόματα. Κυριαρχούν αυτά των Έντι Χάουι και Γκράχαμ Πότερ όμως κανένα από αυτά δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

Σήμερα η Independent αποκαλύπτει τον μεγάλο στόχο της Αγγλίας. Τον προπονητή που θα ήθελε περισσότερο από κάθε άλλον στον πάγκο της. Αυτόν που θεωρεί ως τον πιο κατάλληλο να εμπνεύσει την ομάδα και να φέρει επιτέλους την επιτυχία στη χώρα. Ο λόγος για τον Πεπ Γκουαρντιόλα. Ο Καταλανός τεχνικός δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Μάντσεστερ Σίτι, το οποίο ολοκληρώνεται το επόμενο καλοκαίρι. Αυτό του 2025!

Η Αγγλία κατά το ρεπορτάζ παρουσιάζεται διατεθειμένη ακόμη και να πάει με υπηρεσιακό τεχνικό για έναν χρόνο για να περιμένει τον Γκουαρντιόλα. Ελπίζοντας πως μέσα στη σεζόν η διοίκηση της Μάντσεστερ Σίτι δεν θα καταφέρει να τον πείσει να ανανεώσει το συμβόλαιό του. Επιπλέον και το πιο σημαντικό, οι Βρετανοί ελπίζουν πως ο Γκουαρντιόλα θα ήθελε να αποδεχθεί την πρόκληση να αναλάβει τα ηνία μιας εθνικής ομάδας και δη της Αγγλίας!

Διαβάστε ακόμη