H αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, εξέφρασε την άποψη ότι η κ. Μενδώνη έχει θέσει όλες τις υπηρεσίες του υπηρεσίες του υπουργείο στη διάθεση της Δικαιοσύνης.

Η κ. Πελώνη, μιλώντας στον Alpha 98,9, αναφερόμενη στις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση που βλέπουν το φως τη δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα,  τόνισε «Θεωρώ πως ειδικά σε αυτό το θέμα και με τους ανθρώπους αυτούς που βγήκαν με γενναιότητα και μίλησαν, θεωρώ τουλάχιστον χυδαία την προσπάθεια κομματικοποίησης ενός τέτοιου ζητήματος. Είναι ένα ζήτημα που αφορά όλη την κοινωνία, είναι ένα ζήτημα που αφορά όλους. Προφανώς δεν προσφέρεται για πολιτική αντιπαράθεση και προφανώς πρέπει να υπάρξει μία ευρύτερη συζήτηση για το πλαίσιο που πρέπει να δημιουργηθεί και προς αυτή την κατεύθυνση αυτό περιέγραψε ο πρωθυπουργός σήμερα. Θα υπάρξουν πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση και σχετικές ανακοινώσεις και πάρα πολύ σύντομα».

Όσον αφορά το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για παραίτηση  της υπουργού Πολιτισμού τόνισε ότι η κ. Μενδώνη έχει θέσει όλες της υπηρεσίες του υπουργείου και των εποπτευόμενων φορέων στη διάθεση της Δικαιοσύνης για να υπάρξει διαλεύκανση πλήρης των υποθέσεων, των καταγγελιών για το χώρο του θεάτρου.

«Η κυβέρνηση από την αρχή στήριξε τις καταγγελίες»

Παράλληλα, η κ. Πελώνη υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση από την αρχή στήριξε τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση. «Θυμίζω ότι η υπόθεση αυτή ξεκίνησε με την καταγγελία την επώνυμη της Σοφίας Μπεκατώρου σε ημερίδα του υπουργείου Αθλητισμού. Δημιούργησε αυτό ένα περιβάλλον που αν θέλετε αισθάνθηκαν και άλλα θύματα ότι μπορούν να βγουν και να μιλήσουν. Να σπάσουν τη σιωπή τους. Πρέπει να σπάσουν τη σιωπή τους. Πρέπει ότι έχουν να καταγγείλουν, να το καταγγείλουν στη Δικαιοσύνη και προφανώς πρέπει να διερευνηθούν οι καταγγελίες».

«Όπως είπε και ο πρωθυπουργός, είμαστε ένα κράτος δικαίου και μία κοινωνία δικαίου. Σημασία έχει να υπάρχει ένα περιβάλλον σε όποιους χώρους εργασίας. Αν θέλετε έχει πάρει μία τεράστια δημοσιότητα ο χώρος του θεάτρου. Εγώ θέλω να πω πως αυτό είναι ένα θέμα που αφορά ολόκληρη την κοινωνία. Διότι βία και κακοποίηση μπορεί να υποστεί κανείς παντού, σε όλους τους χώρους εργασίας άρα προτεραιότητα είναι να δημιουργηθεί ένα ασφαλές περιβάλλον σε αυτούς τους χώρους ώστε όλοι οι άνθρωποι, άνδρες, γυναίκες να μπορούν να εργαστούν με ασφάλεια, να μη φοβούνται και αν και εφόσον υφίστανται τέτοιου είδους κακοποίηση και να την καταγγείλουν και προφανώς να αποτραπούν τέτοια φαινόμενα», κατέληξε η κ. Πελώνη.