H κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, δήλωσε ότι «το οργανωμένο έγκλημα είναι μια ξεχωριστή περίπτωση και δεν έχει να κάνει με τις γειτονιές. Προφανώς υπάρχει θέμα και η κυβέρνηση θα το αντιμετωπίσει».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κ. Πελώνη τόνισε ότι «η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα με την μικρότερη εγκληματικότητα σε όλη την Ευρώπη».

Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, ο νόμος για τα πανεπιστήμια θα εφαρμοστεί και η χθεσινή ανακοίνωση της κυβέρνησης για την προκήρυξη των 400 θέσεων της αστυνομίας των πανεπιστημίων δεν ήταν μια απάντηση στο πρόβλημα με το οργανωμένο έγκλημα, αλλά κάτι που έπρεπε να γίνει.

Όπως είπε, οι πρώτοι από τους 400 που θα προσληφθούν, αφού εκπαιδευτούν, θα τοποθετηθούν στα ιδρύματα που υπάρχει ανάγκη.

Τέλος, η κ. Πελώνη αναφέρθηκε στη στάση της αντιπολίτευσης λέγοντας: «Η αντιπολίτευση- και ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ – ανακατεύει τα δυο αυτά θέματα για αποπροσανατολίσει. Ας αποφασίσει τι θέλει.»

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος διέψευσε μέσω του ΣΚΑΪ ότι υπήρχαν σκέψεις στην κυβέρνηση να παγώσει το θέμα της πανεπιστημιακής αστυνομίας.