Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, απηύθυνε έκκληση για την τήρηση των μέτρων ατομικής και συλλογικής προστασίας απέναντι στον κορωνοϊό.

«Από αύριο, με την επαναλειτουργία -κάτω από συγκεκριμένους κανόνες- των θερινών κινηματογράφων γίνεται ένα ακόμη βήμα στην ανάκτηση της ελευθερίας που μας στέρησε η υγειονομική καταιγίδα. Ελευθερία, όμως, -όπως  τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν σημαίνει ασυδοσία. Κι αυτό είναι ανάγκη να συνειδητοποιηθεί από όλους. Διότι  -όπως προκύπτει από τα στοιχεία των ελέγχων- παρατηρείται χαλάρωση στη χρήση των μασκώντην τήρηση των αποστάσεων, τους όρους λειτουργίας των εστιατορίων και των καφέ», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Και συνέχισε: «Απέναντι σε όλα αυτά, οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες αναδιαμορφώνουν το πρόγραμμά τους και  προχωρούν σε σαρωτικούς ελέγχους. Δεν μπορεί να γίνονται ανεκτές ούτε πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού, ούτε φαινόμενα που δημιουργούν σοβαρά ζητήματα για τη δημόσια υγεία και για την πορεία ελευθερίας που ξεκινήσαμε».

Παράλληλα, η κ. Πελώνη απάντησε και σε ερώτηση σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στην ΕΜΑΚ λέγοντας ότι « Η απόφαση για την ΕΜΑΚ αφορά μία πολύ κρίσιμη υπηρεσία που αφορά την ασφάλεια, μία υπηρεσία που δεν μπορεί να λείψει κανένας. Ο πρωθυπουργός έχει πει ότι θα γίνει η συζήτηση για τους υγειονομικούς τον Σεπτέμβριο. Η υπόθεση της ΕΜΑΚ είναι ένα πρώτο βήμα και όλα αξιολογούνται και εξετάζονται».