Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, δήλωσε σήμερα ότι εντός του Μαΐου θα υπάρξουν ανακοινώσεις για το σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για την ανακούφιση των νοικοκυριών, των ευάλωτων συμπολιτών μας και των επιχειρήσεων, με πολύ χαμηλότερες τιμές στην ηλεκτρική ενέργεια.

Η κυρία Πελώνη, μιλώντας στον ρ/σ ΣΚΑΪ 100.3, είπε χαρακτηριστικά ότι «Εξαντλούμε κάθε δυνατότητα, ώστε να μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους».

Παράλληλα, χαρακτήρισε εύκολα λόγια και υποσχέσεις τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα ότι θα καταθέσει τροπολογία που θα δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να μην πληρώσουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής στο ρεύμα, μέχρις ότου κριθεί η νομιμότητά της στα ελληνικά δικαστήρια.

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος έκανε λόγο για παραπλάνηση και απλοποίηση πολλών δεδομένων και παράλληλα ψεμάτων που ακούγονται.

Ερωτηθείσα για την πρόκληση που απηύθυνε στον πρωθυπουργό η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, να μιλήσει στο Κογκρέσο την Τρίτη 17 Μαΐου, μια μέρα μετά τη συνάντηση με τον Τζο  Μπάιντεν, στον Λευκό Οίκο, η κ. Πελώνη μίλησε για πάρα πολύ σημαντική πρόσκληση που απευθύνεται σε πολύ εξαιρετικές περιπτώσεις, σε ξένους ηγέτες και δη σε πρωθυπουργούς, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός (που θα μιλήσει στο Κογκρέσο).

Και πρόσθεσε ότι τα τελευταία 40 χρόνια εβδομήντα ξένοι ηγέτες είχαν προσκληθεί να μιλήσουν στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Αριστοτελία Πελώνη επισήμανε ότι η πρόσκληση αναδεικνύει τον ενισχυμένο ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή, το εξαιρετικό επίπεδο των ελληνο-αμερικανικων σχέσεων και το κύρος και το βάρος του ίδιου του πρωθυπουργού.

Προαναγγελία Μητσοτάκη για νέο εθνικό πρόγραμμα στήριξης για την ενέργεια

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο, τόνισε ότι «Η ενεργειακή επάρκεια της χώρας είναι απόλυτα διασφαλισμένη».

«Πολύ σύντομα, επίσης, θα ανακοινωθεί το νέο εθνικό πρόγραμμα στήριξης απέναντι στις συνέπειες του πολέμου και της εισαγόμενης ενεργειακής ”έκρηξης”», πρόσθεσε.

«Είναι μέτρα τα οποία δεν καλύπτουν όλες τις αυξήσεις, μετριάζουν όμως τις απώλειες από τις ανατιμήσεις. Γιατί αυτή η μάχη με την πανευρωπαϊκή κρίση είναι άνιση και τελικά θα χρειαστεί μία πανευρωπαϊκή απάντηση», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.