Ο Πελέ βγήκε από την εντατική, όπου αναρρώνει από χειρουργική επέμβαση στο παχύ έντερο και θα παραμείνει στο νοσοκομείο για παρακολούθηση.

Οι γιατροί είπαν ότι ο 80χρονος Πελέ, είχε εξαιρετική επαφή με το περιβάλλον, και τα ζωτικά του όργανα ήταν «φυσιολογικά» την Παρασκευή, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το νοσοκομείο Albert Einstein του Σάο Πάολο. Ο όγκος του παχέος εντέρου έχει σταλεί για βιοψία και όλοι αισιοδοξούν πως τα αποτελέσματα θα είναι αισιόδοξα. Το περιβάλλον του Πελέ είχε διαψεύσει επανειλημμένα τις αναφορές για την επιδείνωση της υγείας του.

Πελέ: Ο Θεός είναι στις λεπτομέρειες - AthleteStories

Ο θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου θα παραμείνει για λίγες ημέρες στο νοσοκομείο για παρακολούθηση, με τον μάνατζερ του 80χρονου πλέον Πελέ να τονίζει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας και σύντομα ο Λατινοαμερικάνος θα επιστρέψει στο σπίτι του.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το νοσοκομείο Albert Einstein, που βρίσκεται στο Σάο Πάολο και στο οποίο νοσηλεύεται ο «Βασιλιάς», στο ιατρικό ανακοινωθέν που είχε εκδώσει την περασμένη Παρασκευή για την κατάσταση της υγείας του Βραζιλιάνου, είχε αναφέρει ότι ο Πελέ είχε εξαιρετική επαφή με το περιβάλλον, ενώ τα ζωτικά του όργανα ήταν «φυσιολογικά».

Το ιατρικό ανακοινωθέν ακολούθησε η δήλωση του «Βασιλιά» στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «κάθε μέρα αισθάνομαι λίγο καλύτερα», με τα λόγια του Βραζιλιάνου να σκορπούν αισιοδοξία και χαμόγελα στους θαυμαστές του Λατινοαμερικάνο