Ο Δήμος Πειραιά προχώρησε σε μια ακόμη σημαντική πρωτοβουλία κοινωνικού χαρακτήρα για την προστασία της υγείας και την εμβολιαστική κάλυψη των ευάλωτων ομάδων της πόλης κατά του Covid-19.

Συγκεκριμένα, οι  πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες (AμεA, άτομα τρίτης ηλικίας και γενικά ευάλωτοι κοινωνικά πολίτες), μπορούν να μεταφέρονται στα εμβολιαστικά κέντρα της επιλογής τους με δημοτικά οχήματα ή ειδικό διαμορφωμένο βαν που έχουν διατεθεί από τον Δήμο ειδικά γι΄ αυτόν τον σκοπό.

Η νέα δράση περιλαμβάνει τρία απλά βήματα, με σκοπό την άμεση και εύκολη διεκπεραίωσή της. Πρώτον, ο ενδιαφερόμενος πολίτης  κλείνει τηλεφωνικά ραντεβού στο ΚΕΠ του Δήμου στα    τηλέφωνα 214 4053320 και 214 4053330, καθημερινά 8:00-15:00, ακολούθως μεταφέρεται με δημοτικό όχημα από την οικία του στο εμβολιαστικό κέντρο της επιλογής του, συνοδεία εθελοντή από το Περιφερειακό Τμήμα Πειραιά του Ελληνικού  Ερυθρού Σταυρού και τέλος, μετά τον εμβολιασμό συνοδεύεται στην οικία του.

Φυσικά, η μεταφορά των πολιτών θα γίνεται με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων που ορίζουν οι αρμόδιες αρχές για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.