Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αναφέρθηκε τόσο στις μεταρρυθμίσεις στην Υγεία, τον εκσυγχρονισμό της Ενιαίας Λίστας Χειρουργείων και τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων, όσο και στο ζήτημα των αγροτών.

Μιλώντας για τη συνάντηση που έγινε την περασμένη εβδομάδα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Μαρινάκης έκανε λόγο για «μια πολύ επικοδομητική συζήτηση».

Και πρόσθεσε ότι έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια και ότι «δεν θέλουμε να δημιουργούμε προσδοκίες στις οποιές δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε» αν και όπως συμπλήρωσε «η πόρτα του γραφείου του πρωθυπουργού είναι ανοιχτή». Παράλληλα τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους αγρότες για ευρυτερο αγροτικό ζήτημα όπως η ΚΑΠ και οι παράνομες ελληνοποιήσεις ενώ σε ό, τι αφορά το αγροτικό πετρέλαιο για το 2025 σημείωσε ότι θα υπάρξει συζήτηση για να υπάρχει δικαιότερο και μονιμότερο πλαίσιο για τον ΕΦΚ.

Για τα απογευματινά χειρουργεία

Αναφερόμενος στο ζήτημα των απογευματικών χειρουργείων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «για την διενέργεια απογευματινών χειρουργείων στα Νοσοκομεία της χώρας, 60 εκατομμύρια ευρώ θα αξιοποιηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την εξυπηρέτηση των πολιτών που αναμένουν χειρουργική επέμβαση, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν εκείνοι με το κόστος».

«Η προτεραιοποίηση των επεμβάσεων θα γίνει σύμφωνα με την Ενιαία Λίστα Χειρουργείων, ενώ έχει δημιουργηθεί η κατηγοριοποίηση των χειρουργικών επεμβάσεων, με βάση ιατρικά κριτήρια. Αυτή η κατηγοριοποίηση θα καθορίζει και το κόστος το οποίο θα είναι κατά πολύ μικρότερο από το αντίστοιχο σε ιδιωτικά νοσοκομεία. Τα απογευματινά χειρουργεία σχεδιάζονται και θα υλοποιηθούν με ορίζοντα να αποτελέσουν μόνιμη λύση για το σύστημα Υγείας. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία μαζί με την χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, θα χρησιμοποιηθούν ως εργαλεία για την άμεση μείωση του χρόνου αναμονής των πολιτών, όμως ο απώτερος σκοπός είναι να αποτελέσουν μόνιμη δυνατότητα του Ε.Σ.Υ», υπογράμμισε ο κ. Μαρινάκης.

Διαβάστε ακόμη: