Ο 6χρονος Φώτης που τραυματίστηκε το μεσημέρι της Κυριακής κατά τη διάρκεια αγώνα καρτ στην Πάτρα, αποσωληνώθηκε.

Μετά από τέσσερις ημέρες υπομονής, ο 6χρονος Φώτης αναπνέει- πλέον- μόνος του, σύμφωνα με τις πληροφορίες από το pelop.

Η περίπτωση του νεαρού τραυματία χρειαζόταν αρκετή υπομονή μετά το ατύχημα που είχε την περασμένη Κυριακή στο κέντρο της Πάτρας κατά τη διάρκεια του 13ου PICK Patras, όταν ένα καρτ βγήκε εκτός πορείας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες λοιπόν, από το τοπικό μέσο, ο νεαρός ασθενής συνεχίζει να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο και οι θεράποντες ιατροί καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να ξεπεράσει τον τραυματισμό του στο κεφάλι, αλλά σημασία έχει πως είναι καλά στην υγεία του και μαζί με τους γονείς του.

Η συγκινητική κίνηση των συμμαθητών του 6χρονου Φώτη

Νωρίτερα, ο Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων Ανδρέας Ηλιάδης είχε αναρτήσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook τη συγκινητική κίνηση συμμαθητών του 6χρονου, που έστειλαν ζωγραφιές για να εμψυχώσουν με αυτή την ενέργεια τον φίλο τους.

Με post του λοιπόν, στο Facebook, ο κ. Ηλιάδης έγραψε το εξής το μεσημέρι της Πέμπτης: «Πάμε Φώτη μας, όλη η Ελλάδα μαζί σου. Οι συμμαθητές σου όλοι λένε: Πάμε Φώτη».

Στη δημοσίευσή του ανέβασε και τη φωτογραφία από τον χώρο που είναι ο 6χρονος Φώτης δείχνοντας πως είναι γεμάτος ζωγραφιές από τους συμμαθητές του μικρού αγοριού που στέλνουν την αγάπη τους.

Τι ζήτησε ο μικρός μόλις άνοιξε τα μάτια του;

Άνοιξε τα ματάκια του ο 6χρονος Φώτης, μετά από τέσσερις ημέρες που παρέμεινε διασωληνομένος στη ΜΕΘ Παίδων και σύμφωνα με πληροφορίες του pelop το πρώτο πράγμα που ζήτησε από τους γιατρούς, μόλις ξύπνησε, ήταν τους γονείς του,

Ήδη η μητέρα και ο πατέρας του μικρού Φώτη βρίσκονται κοντά του, και σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες,το παιδί έχει ήδη καλή επαφή με το περιβάλλον.

Σημειώνεται πως η διαδικασία αποσωλήνωσης του 6χρονου Φώτη είχε ξεκινήσει από τις 07.00 το πρωί. Οι θεράποντες ιατροί καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να ξεπεράσει τον τραυματισμό του στο κεφάλι. Άλλωστε, ο διευθυντής της ΜΕΘ Ανδρέας Ηλιάδης είναι αισιόδοξος για την πορεία του.

Το χρονικό του τραυματισμού του 6χρονου Φώτη στην Πάτρα

Δύο μονοθέσια οχήματα καρτ τράκαραν μεταξύ τους. Το ένα μετά τη σύγκρουση απογειώθηκε και χτύπησε στα κάγκελα, τα οποία τραυμάτισαν ένα παιδί στο κεφάλι.

Το ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής λίγο μετά τις 12.00 στο κέντρο της Πάτρας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του pelop από αυτόπτη μάρτυρα, το καρτ φέρεται να έσπασε τα κάγκελα και μια πινακίδα, με το μονοθέσιο όχημα να προσγειώνεται ανάποδα με τον οδηγό στο έδαφος.

Ο αγώνας διεκόπη και στο σημείο έφθασε άμεσα ασθενοφόρο, διασώστες του οποίου παρέλαβαν το παιδί και το μετέφεραν στο Νοσοκομείο. Στο ασθενοφόρο υπήρχε και γιατρός που άμεσα προσέφερε τις πρώτες βοήθειες στο παιδί.

Το 6χρονο παιδί διακομίστηκε στο Καραμανδάνειο όπου διασωληνώθηκε και άμεσα δόθηκε εντολή για μεταφορά του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.

Σύμφωνα με τους γιατρούς που τον ανέλαβαν, ο 6χρονος είναι πολυτραυματίας, ενώ κρίσιμα θεωρούνταν τα επόμενα 24ώρα.

Επίσης, σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι προσαγωγές των 5 ατόμων που φέρονται να έχουν την ευθύνη για τον τραυματισμό 6χρονου στη διοργάνωση αγώνων καρτ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news πρόκειται για τους διοργανωτές, τον οδηγό του οχήματος και τους υπεύθυνους ασφαλείας.

Πάντως, οι πέντε συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα με την αυτόφωρη διαδικασία και αφέθηκαν ελεύθεροι. Δόθηκε εντολή προανάκριση και θα συνεχιστεί η δικογραφία, ενώ δεν έχει οριστεί τακτική δικάσιμος, όπως επεσήμανε ο δικηγόρος Τάκης Παπαδόπουλος.

Σημειώνεται πως οι γιατροί που βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του 6χρονου που τραυματίστηκε το μεσημέρι της Κυριακής στο κέντρο της Πάτρας, ήταν συγκρατημένα αισιόδοξοι. Μάλιστα ο καθηγητής Παιδιατρικής είχε τονίσει πως η κλινική κατάσταση του 6χρονου κρίνεται πολύ καλή.