Συγκρατημένα αισιόδοξοι είναι οι γιατροί που βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του 6χρονου που τραυματίστηκε το μεσημέρι της Κυριακής στο κέντρο της Πάτρας.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ Ανδρέα Ηλιάδη ο ανήλικος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ Παίδων με κρανιογκεφαλικές κακώσεις και πέρασε το πρώτο 24ωρο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το dete, θα πρέπει οι γιατροί να αναμένουν ένα ακόμη μέχρι δηλαδή αύριο το πρωί ώστε να σιγουρευτούν ότι όλα βαίνουν καλώς με την υγεία του ανήλικου.

Τα ενθαρρυντικά στοιχεία για τον 6χρονο

Μάλιστα ο καθηγητής Παιδιατρικής συμπληρώνει πως η κλινική κατάσταση του 6χρονου κρίνεται πολύ καλή. Παράλληλα οι γιατροί περιμένουν να συμπληρωθεί ένα 48ωρο ώστε να προχωρήσουν στο «ξύπνημα» του 6χρονου με ασφάλεια.

Πολύ σημαντικό ωστόσο, είναι το γεγονός πως δεν εμφανίζεται κάποιο αιμάτωμα στο κεφάλι όπως έδειξε η αξονική τομογραφία που έγινε χθες.

Να σημειωθεί πως στον ανήλικο ασθενή έχει τοποθετηθεί ένα ειδικό μηχάνημα μέτρησης της εγκεφαλικής πίεσης το οποίο ελέγχει αν δημιουργηθεί κάποιο οίδημα στο κεφάλι και σύμφωνα με τον κ. Ηλιάδη σε ό,τι αφορά αυτή τη διαδικασία η κατάσταση του μικρού κρίνεται εξαιρετική.

Ελεύθεροι οι 5 συλληφθέντες

Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι τέσσερις διοργανωτές των αγώνων καρτ στην Πάτρα και ο οδηγός που φέρεται να τραυμάτισε το 6χρονο παιδί, το μεσημέρι της Κυριακής, στο κέντρο της Πάτρας στη διάρκεια.

Οι πέντε συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα με την αυτόφωρη διαδικασία και αφέθηκαν ελεύθεροι. Δόθηκε εντολή προανάκριση και θα συνεχιστεί η δικογραφία, ενώ δεν έχει οριστεί τακτική δικάσιμος, όπως επεσήμανε ο δικηγόρος Τάκης Παπαδόπουλος.

Τι υποστηρίζει ο οδηγός;

Ο κ. Παπαδοπουλος είναι ο συνήγορος του οδηγού που φέρεται να τραυμάτισε τον 6χρονο ο οποίος μιλώντας στο thebest δήλωσε ότι «ο οδηγός είναι έμπειρος και οδηγεί τουλάχιστον 15 χρόνια καρτ. Συμμετείχε σε αυτόν τον αγώνα επίδειξης και έχει τραυματιστεί και ο ίδιος στα πόδια».

«Ο οδηγός λέει ότι υπήρχαν μέτρα άλλωστε και για αυτό σώθηκε και ο ίδιος, έπεσε στα προστατευτικά και δεν χτύπησε παρότι έγινε ντεραπάρισμα στο αυτοκίνητό του. Για το παιδί αγωνιά και ρωτά και αυτό με ρώτησε και στο δικαστήριο και εύχεται περαστικά και να πάνε όλα καλά», προσέθεσε.

Και κατέληξε στο εξής: «Ο ίδιος δεν αισθάνεται ότι έχει κάποιου είδους ευθύνη. Έγινε μία σύγκρουση μεταξύ δύο καρτ και το δικό του αυτοκίνητο ντεραπάρισε και έφυγε εκτός πορείας».