Η μαρτυρία στη Νικολούλη που ανατρέπει τα δεδομένα για τη Τζωρτζίνα

Η νέα μαρτυρία που είδε το φως της δημοσιότητας προκάλεσε ανατριχίλα, άλλαξε την εικόνα που υπάρχει μέχρι σήμερα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εντοπίστηκε νεκρό στην κούνια του το βρέφος της οικογένειας, ανατρέποντας τα δεδομένα.

«Ήξερα την ιστορία της οικογένειας. Έχεις κηδεύσει το δεύτερο παιδί σου λίγους μήνες πριν και έχεις ένα τετραπληγικό παιδί. Περίμενα να δω μία μάνα συντετριμμένη που δε θα ήξερα τι να της πω. Εξηγούσε ότι είναι πολύ δυνατό παιδί η Τζωρτζίνα, γιατί ήταν εκείνη που βρήκε την αδελφή της πεθαμένη και δεν είχε κανένα πρόβλημα. Το περιέγραφε σαν να το είχε διαβάσει σε κάποιο βιβλίο, ήταν ατάραχη. Ήταν σαν να μιλούσε για άλλους», είπε ο μάρτυρας.

«Ρώτησα αν είχε συμβουλευτεί κάποιο ψυχολόγο για την ίδια ή το παιδί και μου απάντησε πως δε χρειάστηκε, γιατί η Τζωρτζίνα που βρήκε νεκρό το βρέφος στην κούνια του, το ξεπέρασε», ανέφερε ο μάρτυρας μιλώντας στην Αγγελική Νικολούλη.

Τι απάντησε η μητέρα για όσα λέγονται γι’ αυτή

Για όλα όσα την κατηγορούν, το Σύνδρομο Μινχάουζεν αλλά και το λόγο που δεν συνέχισε σε ψυχίατρο, όπως της πρότειναν από το νοσοκομείο, μίλησε στην Αγγελική Νικολούλη η μητέρα των τριών παιδιών από την Πάτρα.

«Ρούλα, ρώτησες αν υπάρχουν κάμερες στο Καραμανδάνειο, στο μονόκλινο που ήσασταν;», ρώτησε η δημοσιογράφος με τη μητέρα να δίνει ξεκάθαρη απάντηση: «Πρώτον δεν ήταν μονόκλινο, να τα ξεκαθαρίζουμε ένα – ένα. Εγώ είχα άλλα δύο κρεβάτια δίπλα, αλλά λόγω κορωνοϊού δεν είχαν βάλει άλλα παιδάκια. Ήμουν μόνη και κατέβαινα να πάρω φαγητό. Ρώτησα αν έχει κάμερες επειδή ήταν κι άλλη μαμά εδώ και γύρω γύρω τσιγγάνοι και γύφτοι και φοβόμουν. Να δούμε ποιος μπαίνει… Γιατί είχα laptop και tablet για την Τζωρτζίνα».

Όταν η Αγγελική Νικολούλη αναφέρθηκε στην άρνηση της μητέρας να πάει σε ψυχίατρο, η ίδια αντέδρασε:

«Πραγματικά, μου έρχεται γέλιο με αυτό το πράγμα. Πήγα. Ξέρεις τι με ρώταγε; Αν βλέπω φωτιές και αν βλέπω ανθρώπους με κόκκινα μάτια. Μου έλεγε κάτι περίεργα πράγματα εξωπραγματικά».

Η μητέρα ανέφερε: «Η Τζωρτζίνα παραπονιόταν στους γιατρούς ότι δε μπορούσε να αναπνεύσει έλεγε με πονάει η κοιλιά μου, η πλάτη μου, δεν μπορώ».

«Μήπως ήταν ψυχολογικό; Επειδή είχε δει τις αδελφές της να χάνονται;», ρώτησε η δημοσιογράφος.

«Στην αρχή ψυχολογικό μου είπαν και μένα. Γι’ αυτό ήθελαν να τη διώξουν. Αλλά όταν άρχισε τους εμετούς, την κράτησαν και μετά το γύρισαν σε γαστρεντερικά, βρογχοπνευμονία και ανακοπή. Πες μου εσύ πώς τα εξηγείς αυτά;»

Η Τζωρτζίνα ήταν πολύ δυνατό παιδί, όπως αναφέρει η μητέρα, αλλά ίσως της στοίχησε πολύ ο θάνατος του βρέφους γιατί το πρόσεχε. «Την Μαλένα δεν την είδε ταλαιπωρημένη, την είδε μόνο μία φορά στο Ελπίδα. Την μπεμπούλα προσπαθήσαμε να μην την δει, αλλά ήταν πανέξυπνη και το κατάλαβε».

Μιλώντας για τη σχέση της με τον σύζυγό της και απαντώντας σε όσους λένε πως ήταν χωρισμένοι, υπογραμμίζει: «Ναι ισχύει. Δύο μέρες χωρισμένοι. Φυσικά και στηρίζει ο ένας τον άλλον. Έχω την υποστήριξη από τον άνδρα μου και αυτός τη δική μου».

Αναφερόμενη στο Σύνδρομο Μινχάουζεν απάντησε: «Δεν ισχύει σε εμάς σε καμία περίπτωση. Αυτό, απ’ ότι κατάλαβα, είναι ότι προκαλείς κάτι για να σε λυπούνται. Προκάλεσα καρκίνο; Δε γίνεται! Να προκάλεσα στο μωρό την καρδιά του; Τώρα στην Τζωρτζίνα που προσπαθούν να το ρίξουν εκεί; Θεωρώ ότι θα το έβρισκαν από την πρώτη στιγμή. Πιστεύω ότι τα πάντα ανιχνεύονται».

Η μητέρα των τριών άτυχων κοριτσιών απαντώντας για την πορεία των ερευνών, είπε: «Θα δούμε. Θα βγουν οι τοξικολογικές και θα σταματήσει όλο αυτό».

Η μητέρα αναφέρθηκε και στις κάμερες, που δεν τοποθετήθηκαν ποτέ στο δωμάτιο της 9χρονης κόρης της, αφήνοντας αιχμές κατά των γιατρών.

«Βγήκε γιατρός και είπε ότι σκεφτόντουσαν να τοποθετήσουν κάμερες, αλλά έδιωξαν το παιδί στην Αθήνα και δεν ειδοποίησαν το νοσοκομείο στο οποίο θα μετέβαινε για να έχουν το νου τους. Εάν ήταν τόσο υποψιασμένοι, γιατί δεν το έκαναν; Γιατί εφόσον ήταν όλοι υποψιασμένοι, δεν κρατούσαν το παιδί στη ΜΕΘ και να πάρουν και την άδεια του Εισαγγελέα για να βάλουν κάμερες;», αναρωτήθηκε.

Αναφέρθηκε ακόμη στα αποτελέσματα από το γονιδιακό έλεγχο και στο κοινό μνημόσυνο των τριών παιδιών της λέγοντας: «Ο γιατρός από το Ωνάσειο για τα καρδιολογικά γονιδιακά μας είπε πως είναι αρνητικά. Τα πνευμονολογικά όμως δεν έχουν βγει ακόμα. Την Κυριακή είναι το μνημόσυνο των παιδιών. Τα 40 της Τζωρτζίνας, ο χρόνος του μωρού και τα τρίχρονα της Μαλένας».

https://www.youtube.com/watch?v=gWEvm5pJS08&ab_channel=%CE%9A%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CF%81%CE%AE%CE%94%CF%8D%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%B7

Τα social media της μητέρας

Προβληματίζουν οι αναρτήσεις της δραστήριας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μητέρας, που έχασε και τα τρία κοριτσάκια της από αιφνίδιο θάνατο μέσα σε μόλις δυόμιση χρόνια. Η μητέρα που σήμερα ζητά να σταματήσει η στοχοποίησή της και να περιμένουν όλοι τα αποτελέσματα των ερευνών, έγραφε σε ανάρτηση της το 2019 για τους γονείς ενός αγοριού 2,5 ετών που καταπλακώθηκε από στρώμα, βρίσκοντας ασφυκτικό θάνατο:

«Να ‘ναι καλά το αγγελούδι εκεί που είναι. Αλλά πέσανε το απόγευμα για ύπνο και ξυπνήσανε στις 5 το ξημέρωμα για γάλα; Βραδινό δεν τρώνε τα παιδάκια; Και ποιος κοιμάται με δύο παιδιά από το απόγευμα; Τι να πω πραγματικά».

Τραγική ειρωνεία είναι το γεγονός πως η μικρή Ίριδα πέθανε στην κούνια της, όταν έπεσε για ύπνο το βράδυ και βρέθηκε νεκρή στις 11.30 το επόμενο πρωί.

Τον Δεκέμβριο του 2020 η μητέρα των τριών παιδιών είναι ιδιαιτέρως επικριτική για επικείμενη αποφυλάκιση άλλης νεαρής μητέρας, η οποία άφησε στην πλαζ της Αγυιάς στην Πάτρα το νεογέννητο κοριτσάκι της, με αποτέλεσμα να βρει τον θάνατο από πνιγμό. Έγραφε τότε.

«Συγχαρητήρια στην ελληνική Δικαιοσύνη. Απορώ αυτό το θηλυκό πως μπορεί ακόμα και δεν έχει αυτοκτονήσει από τις τύψεις. Η κυρία τώρα θα βγει, θα κάνει ζωάρα με καφεδάκια, ποτάκια κτλ και η ψυχούλα χάθηκε για πάντα».

Η 33χρονη μητέρα μοιράζεται συχνά τις σκέψεις της με διαδικτυακούς αγνώστους ζητώντας την άποψή τους. Δημοσιοποιεί τον προβληματισμό της για το αν και άλλες γυναίκες έχουν παρατηρήσει αλλαγές στη συμπεριφορά του συζύγου τους σε σχέση με την εγκυμοσύνη. Η ίδια δείχνει να εμπιστεύεται τα μέλη των διαδικτυακών ομάδων για όλα τα προβλήματα υγείας της, από δυσανεξία, μέχρι και μια ιδιάζουσα περίπτωση καρκίνου των ωοθηκών.