Νέα στοιχεία που προκαλούν σοκ βγαίνουν στην επιφάνεια σχετικά με τον θάνατο των τριών παιδιών οικογένειας, μέσα σε διάστημα τριών ετών, στην Πάτρα. Σύμφωνα με το Mega, ο απινιδωτής της 9χρονης Τζωρτζίνας έχει δεχτεί εξωτερική παρέμβαση.

Οι online καταγραφές απινιδωτή και βηματοδότη είχαν τοποθετηθεί προ μηνών στο Ωνάσειο στο μικρό κορίτσι, προκειμένου να διερευνηθεί αν παρουσιάζουν τις καρδιακές αρρυθμίες ή άλλα προβλήματα που να εξηγούν τις ανακοπές που πάθαινε ενώ ήταν μόνη στον θάλαμο των νοσοκομείων.

Ο Βηματοδότης

Οι καταγραφές δεν έδειχναν οποιοδήποτε πρόβλημα και ο βηματοδότης που είχε τοποθετηθεί για την περίπτωση αρρυθμίας, δεν είχε ενεργοποιηθεί. Όμως, από το online σύστημα παρακολούθησης διαπιστώθηκε ότι ο βηματοδότης ενεργοποιήθηκε για λίγα δευτερόλεπτα το μοιραίο βράδυ λίγο πριν αφήσει την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο παίδων. Σύμφωνα με τους γιατρούς ο βηματοδότης ενεργοποιήθηκε για λίγα λεπτά επειδή το άτυχο κορίτσι παρουσίασε βραδυκαρδία πριν αφήσει την τελευταία του πνοή μετά από κατάρρευση του μυοκαρδίου. Οι γιατροί λένε ότι αυτή η βραδυκαρδία με τη φονική βλάβη στο μυοκάρδιο που προκύπτει από την ενεργοποίηση του βηματοδότη δεν μπορεί να προκληθεί σε καμία περίπτωση από παθολογικό αίτιο και εξηγείται μόνο με εξωτερική παρέμβαση