Προθεσμία για την απολογία τους πήραν οι τέσσερις συλληφθέντες για την πτώση της γέφυρας στην Περιμετρική της Πάτρας.

Πλέον τους βαραίνουν κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες καθώς αποτέλεσμα του δυστυχήματος ήταν να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και να υπάρξουν τραυματίες.

Ο υπεύθυνος ασφαλείας και ο ένας από τους δύο χειριστές των μηχανημάτων που βρέθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα, θα συνεχίσουν να κρατούνται στην αστυνομική διεύθυνση Πατρών, ενώ οι άλλοι δύο συλληφθέντες είναι τραυματίες και νοσηλεύονται φρουρούμενοι στα νοσοκομεία της Αχαϊκής πρωτεύουσας. Ειδικότερα, στο Νοσοκομείο Ρίου νοσηλεύεται ο ένας χειριστής και στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» ο εργοδηγός.

Πλέον και οι τέσσερις αντιμετωπίζουν την κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορία του άρθρου 286 (γ) του Ποινικού Κώδικα, περί παράβασης κανόνων οικοδομικής για ενέργειες παρά τους κοινώς αναγνωρισμένους τεχνικούς κανόνες που είχαν σαν αποτέλεσμα τον θάνατο ανθρώπου.

Την ίδια ώρα για την ανεύρεση τυχόν εγκλωβισμένων στα χαλάσματα της γέφυρας που κατέρρευσε το μεσημέρι της Κυριακής στην Πάτρα, συνεχίζουν οι άνδρες της ΕΜΑΚ τις έρευνες τους.

Πάτρα: Αυτός είναι ο 33χρονος που σκοτώθηκε στην κατάρρευση της γέφυρας

Σύμφωνα με το tempo24.news, σε ηλικία 33 ετών έχασε την ζωή του ο Βασίλης που βρέθηκε κάτω από την μοιραία γέφυρα των Μποαζατΐκων την ώρα της κατάρρευσης.

Μία συγκλονιστική ανάρτηση έκανε ο Πατρινός Ασημάκης Κοκκόνης, για τον φίλο του Βασίλη, μόλις 33 ετών που έχασε την ζωή του όταν κατέρρευσε η γέφυρα.

Πάτρα: «Στο τρίτο χτύπημα του σφυριού έπεσε η γέφυρα και τους πλάκωσε όλους»

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του Μάριου Κουτρουμπάνου στον ΑΝΤ1, ενός εκ των οκτώ τραυματιών.

«Όπως έπεσε η γέφυρα μας πέταξε πάνω σε πέτρες. Μόλις ακούσαμε το σφυρί να χτυπάει χωρίς να μας δώσουν εντολή να εκκενώσουμε, πήγαμε να απομακρυνθούμε αλλα δεν προλάβαμε. Όσοι είμαστε από κάτω και κόβαμε, είχαμε εντολή να μπούμε, αλλά ξαφνικά ακούσαμε το σφυρί να χτυπάει… στο τρίτο χτύπημα έπεσε η γέφυρα και τους πλάκωσε όλους».

«Ακούσαμε το σφυρί και δεν προλάβαμε να βγούμε» τόνισε ο άνδρας που κατάφερε να σωθεί από την κατάρρευση της γέφυρας.

Σημειώνεται ότι υπήρχαν συγκεχυμένες πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των ανθρώπων που θα μπορούσαν να έχουν καταπλακωθεί από τεράστιους όγκους οπλισμένου σκυροδέματος.

Σύμφωνα με τον τελικό απολογισμό υπήρξε ένας νεκρός και 5 τραυματίες που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο του Ρίου και οι υπόλοιποι 3 τραυματίες στο Νοσοκομείο Αγίου Ανδρέα, στην πόλη της Πάτρας.

Διαβάστε ακόμη: