«Πρέπει επιτέλους να λήξει η προθεσμία που έχει δοθεί στον πατέρα Αντώνιο και να καταθέσει στη δικαιοσύνη. Υπάρχουν βασανισμένα ευάλωτα παιδιά που πεινάνε και υποφέρουν. Γιατί ζητάει συνεχώς προθεσμία;» διερωτήθηκε o δικηγόρος του 15χρονου που είχε καταγγείλει τον πατέρα Αντώνιο για ασέλγεια.

Δήλωσε πως κάποιοι πλησίασαν τον ανήλικο ζητώντας του να αλλάξει την κατάθεσή του.

Όπως είπε ο κ. Θεοδωρόπουλος στον ΣΚΑΪ, «υπήρξαν παιδιά που ζούσαν παλιότερα στη δομή τα οποία τον προσέγγισαν και ήθελαν να αλλάξει την κατάθεση που έδωσε εναντίον του πατέρα Αντωνίου. Το ίδιο έκαναν και εργαζόμενοι της δομής».

Ο δικηγόρος της οικογένειας του νεαρού, γνωστοποίησε την αγανάκτησή τους για το γεγονός ότι έχει «παγώσει» η απολογία του πατέρα Αντώνιου από την εισαγγελία.

«Από τις 9 Φεβρουαρίου έχουν κατατεθεί στην εισαγγελία περιστατικό ξυλοδαρμού ενός ατόμου προκειμένου να αλλάξει την κατάθεσή του» πρόσθεσε.

Tονίζεται πως βάσει των στοιχείων που συνέλεξαν οι δύο εισαγγελικές λειτουργοί υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ώστε να κληθεί σε εξηγήσεις ο πατήρ Αντώνιος ως ύποπτος για τη διάπραξη δύο αδικημάτων:

  • Κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση (κακούργημα) και
  • Ηθική αυτουργία σε πρόκληση σωματικών βλαβών σε βάρος αδυνάτων προσώπων (πλημμέλημα).

  Υπενθυμίζεται ότι ακόμη μία προθεσμία έλαβε ο πατήρ Αντώνιος. Νέα ημερομηνία ορίστηκε η 23η Φεβρουαρίου καθώς ενσωματώθηκαν στην υπόθεση νέα στοιχεία από καταθέσεις που προέρχονται από τη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στον Βόλο.

Διαβάστε περισσότερα: