Ο πατέρας του αδικοχαμένου Άλκη ΚαμπανούΆρης Καμπανός, μιλώντας στην ΕΡΤ δύο μέρες μετά τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη στη Νέα Φιλαδέλφεια από χούλιγκανς, δήλωσε ότι «με λόγια παρηγοριάς θα προσπαθήσουμε να απαλύνουμε τον πόνο τους».

Ο κ. Καμπανός τόνισε ότι «δυστυχώς ο κύκλος της βίας δεν έχει κλείσει. Νόμιζα ότι θα έκλεινε με τον Άλκη αλλά δυστυχώς θρηνούμε ακόμα ένα θύμα, τον Μιχάλη και δεν ξέρω πώς αυτός ο κύκλος της βίας θα κλείσει», εκφράζοντας την ελπίδα ότι ο νεαρός φίλαθλος της ΑΕΚ θα είναι το τελευταίο θύμα οπαδικής βίας.

Επισήμανε ότι τα λόγια είναι φτωχά σε αυτές τις περιπτώσεις, με τον Άρη Καμπανό, που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο με την αξιοπρέπεια που διαχειρίστηκε την τραγική απώλεια του γιου τους πριν από ενάμισι χρόνο, να εκφράζει την επιθυμία να επικοινωνήσει με την οικογένεια του Μιχάλη.

«Τα λίγα λόγια παρηγοριάς που θα δώσουμε προς την οικογένεια θέλουμε να αποτελούν βάλσαμο στις ψυχές αυτών των ανθρώπωνεπειδή περάσαμε και εμείς αυτές τις στιγμές. Καταλαβαίνουμε τον πόνο που βιώνουν» ανέφερε.

Όπως είπε ο ίδιος στην ΕΡΤ, το νέο αυτό τραγικό περιστατικό όπου Έλληνες και Κροάτες χούλιγκανς επιτέθηκαν με δολοφονική διάθεση αναίτια σε φιλάθλους μιας άλλης ομάδας δείχνει ότι δεν έχουν αλλάξει πολλά από τότε που η οικογένειά του θρήνησε τον γιό τους στη Θεσσαλονίκη.

«Πρέπει να κινηθούμε σε δύο επίπεδα, το ένα είναι της πρόληψης» σημείωσε κάνοντας λόγο για την ηθική διαπαιδαγώνηση των νέων.

Θέλοντας να περάσει ένα θετικό μήνυμα μέσα στο σκοτάδι της οπαδικής βίας δήλωσε ότι «ο αθλητισμός ενώνει και δεν έχει να χωρίσει κάτι». Όσον αφορά την αποτροπή ανάλογων περιστατικών επισήμανε ότι οι αυστηρές ποινές είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας.

«Υπήρξε έγκλημα και υπάρχει και τιμωρία»

«Οι δικαστικές αποφάσεις να είναι δίκαιες και αυστηρές για να αποτρέψουν καινούργια φαινόμενα», πρόσθεσε. Αναφορικά με το εάν υπάρχουν μαγικές λύσεις που φέρνουν αποτέλεσμα στο να μην αντιμετωπίσουμε ποτέ ξανά ανάλογα περιστατικά οπαδικής βίας είπε χαρακτηριστικά ότι η λύση είναι η τιμωρία. «Οι χούλιγκανς πρέπει να καταλάβουν ότι θα τιμωρηθούν αν κάνουν τέτοιες πράξεις», σημείωσε.

Αναφερόμενος στην καταδίκη των δραστών που ευθύνονται για τη δολοφονία του Άλκη δήλωσε ικανοποιημένος τονίζοντας ότι «υπήρξε έγκλημα, υπάρχει και τιμωρία». Ο ίδιος τόνισε ότι η παραδειγματική τιμωρία τους αποτελεί ένα μέρος της δικαίωσης. Όσον αφορά τα κίνητρα των χούλιγκαν τα χαρακτήρισε, γι’ ακόμα μια φορά εντελώς ανόητα.

«Δεν ξέρω τι άλλο παραπάνω να κάνουμε για να αποτρέψουμε τέτοιων ειδών ενέργειες» αναρωτήθηκε ο κ. Καμπανός μιλώντας από το σπίτι του στη Βέροια προσπαθώντας να συνδράμει από την πλευρά του στο να μπει τέλος στην οπαδική βία.

Διαβάστε ακόμη: