Η κούρσα για την ανάδειξη του νέου αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε και επίσημα, μετά την δημοσιοποίηση της λίστας των 6 υποψηφίων, με  τα πρώτα ευρήματα της δημοσκόπησης της Realpolls να δείχνουν ότι η μάχη για την ηγεσία βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο.

Με λιγότερο από έναν μήνα να απομένει για τις εσωκομματικές εκλογές, η δημοσκόπηση που δημοσίευσε το Protagon καταδεικνύει ότι οι Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας είναι οι δύο κύριοι διεκδικητές, ενώ οι υπόλοιποι υποψήφιοι φαίνεται να ακολουθούν.

Ο πρόεδρος, Νίκος Ανδρουλάκης, και ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, καταλαμβάνουν τις δύο πρώτες θέσεις στην πρόθεση ψήφου, με ποσοστά 25,6% και 23% αντίστοιχα και 26,4% με 24,6% μετά την κατανομή της αδιευκρίνιστης ψήφου.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη σύγκρουση μεταξύ Ανδρουλάκη και Δούκα, με τη δημοσκόπηση να καταδεικνύει ότι οι δύο υποψήφιοι έχουν παρόμοια δυναμική.

Στο ερώτημα «Ποιος από τους υποψηφίους για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σας κάνει να αισθάνεστε περισσότερο σίγουροι ότι μπορεί να ξανακάνει το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση;», ο δήμαρχος Αθηναίων προηγείται με διαφορά 10 μονάδων του κ. Ανδρουλάκη: το 50,6% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι ο κ. Δούκας μπορεί να κερδίσει την εξουσία, ενώ για τον κ. Ανδρουλάκη το αντίστοιχο ποσοστό είναι 40,2%.

Η αναμέτρηση για την τρίτη θέση, ανάμεσα σε Διαμαντοπούλου και Γερουλάνο, επίσης έχει ενδιαφέρον, καθώς σε κάποια σενάρια ένας από αυτούς μπορεί να περάσει στον δεύτερο γύρο.

Η κ. Διαμαντοπούλου φαίνεται να έχει ισχυρή υποστήριξη από ψηφοφόρους που θα ψήφιζαν Νέα Δημοκρατία στις εθνικές εκλογές, ενώ ο Γερουλάνος κερδίζει την υποστήριξη πολιτών που δηλώνουν ότι θα ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ότι αφορά τις εκτιμήσεις για τον δεύτερο γύρο, ο Χάρης Δούκας έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα έναντι του Νίκου Ανδρουλάκη. Η δημοσκόπηση προβλέπει ένα αμφίρροπο αποτέλεσμα, με τον κ. Δούκα να φαίνεται πιο πιθανός να επικρατήσει σε μια πιθανή αναμέτρηση μεταξύ των δύο.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε δείγμα 1.108 ατόμων, που δήλωσαν ότι θα συμμετάσχουν στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε ακόμη: