Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής ανακοίνωσε πως ο πρώην υπουργός, Πέτρος Ευθυμίου, θα είναι ο πρόεδρος του 3ου Συνεδρίου του κόμματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής

«Ο Πέτρος Ευθυμίου θα είναι ο Πρόεδρος του 3ου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής έπειτα από πρόταση, που του απηύθυνε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Μετά την αποδοχή της τιμητικής πρότασης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ο κ. Ευθυμίου προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Αποδέχθηκα με ιδιαίτερη τιμή την πρόταση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη να αναλάβω την ευθύνη της Προεδρίας των εργασιών του Συνεδρίου, καθώς δεν πρόκειται για μια συνήθη και τυπική κομματική διαδικασία, αλλά για μια εμβληματική αφετηρία αναγέννησης της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας, του ιστορικού κορμού της δημοκρατικής παράταξης της χώρας».

Ο Πέτρος Ευθυμίου μετείχε στην οργανωμένη Αντίσταση εναντίον της δικτατορίας από το 1967 ως το 1974 και στην εξέγερση του Πολυτεχνείου. Είναι ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, μέλος της πρώτης Κεντρικής Επιτροπής τον Σεπτέμβρη του 1974. Υπήρξε ειδικός σύμβουλος στο Υφυπουργείο Νέας Γενιάς και Αθλητισμού, Γενικός Γραμματέας Τύπου και Πληροφοριών και Υπουργός Παιδείας. Διετέλεσε ευρωβουλευτής, βουλευτής Β’ Αθήνας και εξελέγη Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) την διετία 2010-2012. Το 2012-13 ήταν fellow στο Weatherhead Center for International Affairs του School of Government του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ».

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ με σύνθημα «Η κοινωνία στο προσκήνιο»

Την Παρασκευή 20 Μαΐου και ώρα 18:00 ξεκινάει το 3ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, το οποίο θα διαρκέσει τρεις ημέρες και  θα διεξαχθεί στο κλειστό στάδιο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ του Φαλήρου, με κεντρικό σύνθημα: «Η Κοινωνία στο Προσκήνιο».

Οι επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη φιλοδοξούν να αποτελέσει έναν ουσιαστικό πολιτικός σταθμό στη δυναμική πορεία του Κινήματος που ξεκίνησε με τη συμμετοχή 270.000 ψηφοφόρων τον Δεκέμβριο και συνεχίστηκε με 180.000 στις 8 Μαΐου για τις εσωκομματικές εκλογές και την επαναφορά του ιστορικού συμβόλου του ΠΑΣΟΚ, τον πράσινο ήλιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι  το νέο σήμα θα παρουσιαστεί επισήμως στο συνέδριο.