Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, με ανακοίνωσή του, εξαπολύει «πυρά» κατά του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή τις καταγγελίες της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα για διαδρομές μαύρου χρήματος.

Ειδικότερα, η Χαριλάου Τρικούπη σημειώνει στην ανακοίνωσή της ότι «ο κ. Τσίπρας  οφείλει να δώσει εξηγήσεις για τις καταγγελίες για διαδρομές μαύρου χρήματος προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ».

Και προσθέτει το ΠΑΣΟΚ -Κίνημα Αλλαγής: «Τα όσα κατατέθηκαν χθες στο ειδικό δικαστήριο στη δίκη του Νίκου Παππά είναι σοκαριστικά. Η κατάθεση της κ. Διαμαντή για φακέλους και τσάντες με χρήματα, που κατευθύνονταν από το γραφείο του κ. Καλογρίτσα προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, θέτει ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν άμεσα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής

«Τα όσα κατατέθηκαν χθες στο ειδικό δικαστήριο στη δίκη του Νίκου Παππά είναι σοκαριστικά.

Η κατάθεση της κ. Διαμαντή για φακέλους και τσάντες με χρήματα, που κατευθύνονταν από το γραφείο του κ. Καλογρίτσα προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, θέτει ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν άμεσα.

Η καταγγελία για ύπαρξη σκοτεινών συναλλαγών με διαδρομές  μαύρου χρήματος, που συνέδεσαν την περίοδο 2015-19 τον ΣΥΡΙΖΑ με επιχειρηματικούς κύκλους και συμφέροντα, πλήττει για άλλη μια φορά την αξιοπιστία της πολιτικής ζωής.

Η λογοδοσία και η διαφάνεια είναι αναγκαίες για να αντιμετωπιστεί η κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στους θεσμούς».

Γραμματέας Καλογρίτσα: «Έφευγαν λεφτά με βαλίτσες για το κόμμα»

Σημειώνεται ότι με την κατάθεση της Ευθαλίας Διαμαντή, γραμματέως του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, συνεχίστηκε χθες, Πέμπτη, η ακροαματική διαδικασία στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών με κατηγορούμενους τον Νίκο Παππά και τον επιχειρηματία.

Η κυρία Διαμαντή ξεκίνησε να καταθέτει λέγοντας ότι ο επιχειρηματίας, «αν και υπήρξε σε όλη του τη ζωή καθοδηγητής, στη συγκεκριμένη περίπτωση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών υπήρξε καθοδηγούμενος για να βοηθήσει την ομάδα των ανθρώπων που ήθελαν αυτό το εγχείρημα», ενώ μίλησε για «χρήματα σε φακέλους που έφευγαν από τα γραφεία προς τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ακόμη, υποστήριξε ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας στα τέλη του 2015 προσκλήθηκε να «δανείσει» το όνομά του στην προσπάθεια να φτιαχτεί κανάλι και εφημερίδα από τον ΣΥΡΙΖΑ από τον ίδιο τον τότε υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά.

«Οι δαπάνες Καλογρίτσα ήταν εξαψήφιες ή επταψήφιες. Έδωσε τέσσερις ορόφους στα γραφεία του για να στεγάσει τις ομάδες για κανάλι και μετά για εφημερίδα. Έφευγαν κι άλλα χρήματα από το γραφείο για το κόμμα με τσάντες και βαλίτσες. Περίμενε πως θα τα πάρει πίσω», ανέφερε η μάρτυρας σε ερωτήσεις της προέδρου.

Διαβάστε ακόμη: