Μετά από δύο χρόνια πανδημίας του κορωνοϊού, φέτος έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε «Πάσχα στο χωριό» αλλά με μέτρα, καθώς αυτά θα αρθούν αμέσως μετά. Οι Ειδικοί συστήνουν ιδιαίτερη προσοχή.

Τα δύο προηγούμενα χρόνια το Πάσχα ήταν ιδιαίτερο. Οι μετακινήσεις εκτός νομού δεν επιτρέπονταν, τα καταστήματα ήταν κλειστά, εμπορικά και εστίαση, υπήρχε απαγόρευση κυκλοφορίας, οι μετακινήσεις γίνονταν με SMS και για συγκεκριμένους λόγους, ενώ το Πάσχα του 2020 ήταν ακόμη πιο ζοφερό.

Φέτος τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά καθώς το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού έχει αλλάξει συντριπτικά τις ισορροπίες.

Πάσχα στο χωριό «με μάσκες και τεστ πριν φύγετε», συμβουλεύουν οι Ειδικοί

Μπορεί και πάλι η παρουσία του κορωνοϊού να είναι ισχυρή, η πανδημία να είναι εδώ και να μην πρέπει να τη ξεχνάμε, αλλά η κανονικότητα έχει επιστρέψει σε μεγάλο βαθμό και τα ταξίδια είναι δυνατά εντός και εκτός χώρας.

Έτσι, το Πάσχα φέτος θα εορταστεί με τα μέτρα που ισχύουν και σήμερα, δηλαδή, επίδειξη πιστοποιητικών για είσοδο σε κλειστούς χώρους (εστίαση και εμπορικά) και χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους.

Οι ειδικοί ωστόσο συστήνουν προσοχή για τις ημέρες του Πάσχα, καθώς είναι λογικό να υπάρξει συνωστισμός σε εκκλησίες, κεντρικούς δρόμους και λοιπές εκδηλώσεις. Και όλοι επιμένουν στη χρήση μάσκας. Το τόνισε άλλωστε και πριν δυο ημέρες ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι συστήνεται η χρήση μάσκας ακόμη και στους εξωτερικούς χώρους.

Στην προσοχή που θα πρέπει να επιδείξουμε όλοι μας τις ημέρες του Πάσχα για να μην υπάρξει αναζωπύρωση αναφέρθηκε και σήμερα η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μιλώτας στο Mega, θέτοντας μια ακόμη παράμετρο, ως συμβουλή, για όσους μετακινηθούν, πριν φύγουν να κάνουν ένα τεστ.

«Χρειάζεται πολλή μεγάλη προσοχή, ανεξάρτητα από το ότι πρέπει να πάμε στα χωριά μας και να διασκεδάσουμε, το πιο σημαντικό είναι να φοράμε μάσκα. Η σωτηρία μας είναι η μάσκα σε αυτή τη φάση. Στον Επιτάφιο, στην Ανάσταση ή όπου άλλου πάμε και έχει κόσμο, να φοράμε μάσκα. Πριν φύγουμε, καλό θα ήταν να κάνουμε ένα τεστ, για σεβασμό κυρίως προς τους άλλους ανθρώπους», ανέφερε αρχικά.