Κυριακή του Πάσχα σήμερα και μπορεί οι περιορισμοί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού να μην επέτρεψαν σε πολλούς να γιορτάσουν όπως θα ήθελαν ωστόσο όπως φαίνεται σούβλες στήθηκαν σε μπαλκόνια, αυλές, ακόμα και πεζοδρόμια. Εικόνες, από πολλές αστικές περιοχές της χώρας, δείχνουν ψησταριές και τραπέζια σε μπαλκόνια και ταράτσες ενώ για το παραδοσιακό ψήσιμο «επιστρατεύτηκαν» φούρνοι και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και τζάκια. 

Σε πολλές πόλεις, η τσίκνα από το ψήσιμο του οβελία ήταν εμφανής. Η τσίκνα σκέπασε και τον αττικό ουρανό, καθώς σούβλες είχαν στηθεί σε πολλά μέρη της Αθήνας.
Ακόμη και στο κέντρο, στην πλατεία Κολωνακίου, το θέαμα από το ψήσιμο του αρνιού απαθανατίστηκε σε εικόνα που έκανε τον γύρου Διαδικτύου, με σούβλα που στήθηκε έξω από το γνωστό καφέ Da Capo.

Από νωρίς το πρωί οι σούβλες και οι ψησταριές έκλεψαν την παράσταση.

Η τσίκνα, ωστόσο, που δημιουργήθηκε προκάλεσε νέφος πάνω από το λεκανοπέδιο, που σε συνδυασμό με την αφρικανική σκόνη, συννέφιασε τον αττικό ουρανό για ώρες.

Ψήσιμο την Κυριακή του Πάσχα

Σύμφωνα με τα μέτρα που ισχύουν σήμερα, οι πολίτες περνούν τη γιορτινή αυτή μέρα σε στενό οικογενειακό κύκλο. Συγκεκριμένα μόνο για σήμερα Κυριακή του Πάσχα υπάρχει δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα σε εσωτερικό χώρο και έως 12 άτομα αν πρόκειται για υπαίθριο χώρο, προκειμένου να ψήσουν και να απολαύσουν τον παραδοσιακό οβελία.

Αρνάκι με παράδοση 

Ψήσιμο στο μπαλκόνι

Πολλοί ήταν αυτοί που δεν είχαν τη δυνατότητα να σουβλίσουν τον παραδοσιακό οβελία και έτσι αποφάσισαν να απευθυνθούν σε καταστήματα εστίασης προκειμένου να έχουν στο τραπέζι τους, τους απαραίτητους μεζέδες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, φωτιά έχουν πάρει οι…σούβλες στα Βλάχικα της Βάρης. Δεδομένου ότι δεν επιτράπηκε ούτε φέτος η έξοδος προς τα χωριά, οι κάτοικοι της Αθήνας έχουν παραγγείλει αρνιά και κατσίκια από καταστήματα εστίασης που λειτουργούν μόνο με delivery.

Ωστόσο, σήμερα δε δέχονται παραγγελίες, καθώς δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν όλο τον κόσμο. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι οι παραγγελίες έχουν γίνει εδώ και μια εβδομάδα και οι σούβλες ψήνουν από χθες το μεσημέρι προκειμένου να μπορέσουν τα μαγαζιά να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση.

Σε σχέση με πέρσι οι καταναλωτές έχουν περισσότερες επιλογές καθώς μέσα στον τελευταίο χρόνο ακόμη και ακριβά εστιατόρια μπήκαν στη «μάχη» του delivery προκειμένου να παραμείνουν ανοιχτά εν μέσω πανδημίας. Κάποιες επιχειρήσεις δίνουν επίσης τη δυνατότητα στους πελάτες τους κατόπιν συνεννόησης, να φέρουν ταψιά τους για ψήσιμο ή αρνάκι για τη σούβλα και στη συνέχεια να παραδοθούν για το πασχαλινό τραπέζι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.