Ο ΠΑΣ Γιάννινα μετά το μεγάλο διπλό στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ, νίκησε και τον Παναθηναϊκό με το ίδιο σκορ (1-0), γράφοντας ιστορία. Συγκεκριμένα η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά είχε να πετύχει 2/2 στην αρχή του πρωταθλήματος από το 1980. Μάλιστα αυτή η επικράτηση ήταν η έκτη συνολικά όσον αφορά τα εντός έδρας ματς απέναντι στον Παναθηναϊκό. Οι τέσσερις είναι για τη Super League 1 και οι άλλες δύο για το Κύπελλο Ελλάδος.

Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του ταξίδεψε στα Γιάννενα, έχοντας κάνει μια καταπληκτική πρεμιέρα κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης, τον οποίο και είχε νικήσει με 4-0. Ωστόσο με το σημερινό αποτέλεσμα αλλά κυρίως με τη γενικότερη εικόνα που έβγαλαν οι πράσινοι στον αγωνιστικό χώρο, έκαναν ένα πισωγύρισμα που σίγουρα ανησυχεί τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε πολύ δυναμικά στο ματς, θέλοντας να αιφνιδιάσει τον Παναθηναϊκό. Βάση αποτελέσματος τα κατάφερε περίφημα, καθώς είχε κλείσει στο δικό του μισό τους φιλοξενούμενους και δημιουργούσε συνεχώς επικίνδυνες καταστάσεις, κερδίζοντας και πολλά κόρνερ παράλληλα. Τελικά στο 5’ ο Γκαρντάβσκι έπειτα από ωραία πάσα του Περέα, έκανε ένα εξαιρετικό πλασέ εκτός περιοχής με την μπάλα να πηγαίνει στο δοκάρι κι έπειτα να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-0. Ο Διούδης όσο κι αν προσπάθησε ν’ αντιδράσει δεν ήταν δυνατόν να έχει απάντηση.

Στην πορεία του αγώνα οι γηπεδούχοι έδωσαν χώρο στο «τριφύλλι» και προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν την ποιότητα του Περέα στους κενούς χώρους. Κυρίως αυτό γινόταν με μακρινές μπαλιές από την άμυνά τους προς τον Κολομβιανό φορ, ο οποίος σε πολλές περιπτώσεις εξέθεσε τον Σάρλια που αδυνατούσε ν’ ανταποκριθεί στο μαρκάρισμά του.

Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς είχε μια ανούσια κατοχή της μπάλας, χωρίς να δημιουργεί φάσεις και χωρίς να μπορεί να βάλει στο παιχνίδι τον αποκομμένο Καρλίτος. Ουσιαστικά η μόνη πραγματική ευκαιρία του Παναθηναϊκού στο πρώτο μέρος ήρθε στο 42’, όταν ο Χουάνκαρ έκανε μια εξαιρετική σέντρα, βρίσκοντας τον Αϊτόρ, ο οποίος πλάσαρε αλλά δε σημάδεψε σωστά.

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό δε διαφοροποιήθηκε. Ο Παναθηναϊκός είχε την μπάλα στα πόδια του αλλά δεν μπορούσε ν’ αξιοποιήσει την κατοχή που του έδινε ο ΠΑΣ, καθώς οι γηπεδούχοι είχαν κλείσει εξαιρετικά τους χώρους. Το παιχνίδι κυλούσε στα μέτρα της ομάδας του Μεταξά, ο οποίος έβλεπε τους παίκτες του να κυνηγούν κι ένα δεύτερο γκολ από αντεπιθέσεις, δίχως όμως να καταφέρνουν να το βρουν. Από την πλευρά του ο Γιοβάνοβιτς μπορεί ν’ ανακάτεψε την τράπουλα βάζοντας μέσα τους Μακέντα, Παλάσιος, Βιγιαφάνιες και Χατζηγιοβάνη, όμως η ουσία δεν άλλαξε. Οι πράσινοι αδυνατούσαν να βρουν φάσεις και τελικά είδαν τον ΠΑΣ Γιάννινα τους παίρνει ακόμη μία νίκη στους «Ζωσιμάδες».

Σίγουρα για τον Παναθηναϊκό η συγκεκριμένη εμφάνιση που κατέληξε σε ήττα είναι ένα πρώτο καμπανάκι ενόψει συνέχειας. Όσο για τον ΠΑΣ Γιάννινα, ζει ένα μεγάλο όνειρο και δείχνει ότι είναι μια ομάδα που ξέρει τι θέλει στον αγωνιστικό χώρο και πως έχει τον τρόπο να το πάρει.

ΠΑΣ Γιάννινα (Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Σνάιντερ, Καραχάλιος (70’ Σιόντης), Ντομίνγκεθ, Γκαρντάβσκι, Περέα, Κόντε (42’ Μορέιρα, 86’ Μιλιντσεάνου)

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Κώτσιρας, Σάρλια, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Μαουρίσιο (70’ Βιγιαφάνιες), Ρούμπεν Πέρεθ, Αϊτόρ (70’ Παλάσιος), Λούντκβιστ (56’ Ιωαννίδης), Βιτάλ (79’ Χατζηγιοβάνης), Καρλίτος (79’ Μακέντα)