Αυτός ο ΠΑΟΚ δεν πάει πουθενά. Ο ΠΑΣ εκμεταλλεύτηκε λάθος του Ζίβκοβιτς στο 87′, κι έδωσε την ευκαιρία στον Κόντε να δώσει τη νίκη (0-1) στον «Άγιαξ της Ηπείρου» και να παγώσει την Τούμπα.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ανακάτεψε την ενδεκάδα του ΠΑΟΚ, έχοντας προφανώς το μυαλό του στο ματς με τη Λίνκολν την Πέμπτη για το Europa Conference League. Ο Ρουμάνος τεχνικός επέλεξε το αγαπημένο του 4-3-2-1 και τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς αντί του Πασχαλάκη για το τέρμα. Στην άμυνα, από τα δεξιά προς τα αριστερά, άρχισαν οι Τέιλορ, Βαρέλα, Κρέσπο και Βιεϊρίνια (με τον Σίντκλεϊ να μένει στον πάγκο).

Τον Σβαμπ στα χαφ πλαισίωσε ο Αουγκούστο αντί του Κούρτιτς. Ως δεκάρι αγωνίστηκε ο Καγκάβα, με τον Μπίσεσβαρ αριστερά του (αλλάζοντας συχνά θέσεις) και τον Μουργκ στα δεξιά του. Ο Σφιντέρσκι ήταν ο μοναδικός προωθημένος.

Εκτός ήταν οι τραυματίες Ελ Καντουρί, Ίνγκασον, Ολιβέιρα, καθώς και ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ο οποίος βρίσκεται σε καραντίνα στη Σερβία, καθώς βρέθηκε θετικός σε τεστ για τον κορωνοϊό.

Από την άλλη, ο Ηρακλής Μεταξάς στο ντεμπούτο του στη Super League 1, πήρε την ταυτότητα του Ρουμάνου.

Οι δύο ομάδες είχαν από μία τελική στο πρώτο τέταρτο (4′ Σφιντέρσκι – 15′ Πίρσμαν). Ο ΠΑΟΚ πήρε στη συνέχεια την πρωτοβουλία των κινήσεων, προσπαθώντας να διασπάσει τις γραμμές του, καλά οργανωμένου, ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Σβαμπ ανέλαβε οργανωτικά καθήκοντα, αλλά οι Καγκάβα και Μπίσεσβαρ δεν τον βοηθούσαν. Καλύτερη στιγμή του ΠΑΟΚ ήταν στο 23′, όταν ο Σάλιακας έδιωξε σχεδόν πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Σβαμπ. Με τον «Άγιαξ της Ηπείρου» να… απαντά με το διαγώνιο σουτ του Σνάιντερ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο ΠΑΟΚ είχε τις πρώτες σημαντικές ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 61′ το σουτ του Μιτρίτσα κόντραρε, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Καγκάβα βρήκε αέρα και δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από το ένα μέτρο από τη γραμμή τέρματος.

Στο 61′ ήταν η ώρα του Μιτρίτσα να περάσει (μαζί με τον Κούρτιτς). Ήταν δραστήριος, προσπαθούσε να δημιουργήσει ρήγματα, αλλά μέχρι εκεί.

Αντίθετα, το γκολ ήλθε από τον ΠΑΣ. Στο 87′ ο Ζίβκοβιτς έκανε τραγικό υπολογισμό της μπάλας σε επιστροφή της από τον Κρέσπο, με τον Κόντε να επωφελείται και να τη στέλνει στα δίχτυα.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος δεν είχε προβλήματα.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζ. Ζίβκοβιτς – Τέιλορ, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (75′ Σίντκλεϊ) – Αουγκούστο (61’ Κούρτιτς), Σβαμπ – Μουργκ (75′ Άκπομ), Μπίσεσβαρ, Καγκάβα (61’ Μιτρίτσα) – Σφιντέρσκι.

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς, 4-4-2): Λοντίγκιν – Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν – Γκαρντάβσκι, Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Σνάιντερ (89′ Λώλης) – Περέα (80′ Μορέιρα), Κόντε (90’+1′ Μιλτιτσεάνου).