Ήταν και πάλι… ΠΑΟΚ. Μετά από αρκετό καιρό η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έδειξε το πραγματικό αγωνιστικό της πρόσωπο και πέρασε θριαμβευτικά από τους «Ζωσιμάδες» υποχρεώνοντας τον ΠΑΣ στην πιο βαριά φετινή του ήττα (4-0)!

Με τον τρόπο αυτό ο ΠΑΟΚ πήρε τη ρεβάνς για την ήττα στην πρεμιέρα από τον ΠΑΣ στην Τούμπα.

Ο Γιασμίν Κούρτιτς τείνει να μετατραπεί σε μόνιμο πρωταγωνιστή στις επιτυχίες του Δικέφαλου το τελευταίο διάστημα. Ο Σλοβένος πέτυχε τα δυο πρώτα γκολ του ΠΑΟΚ με τους Αουγκούστο και Άκπομ να συμπληρώνουν το καρέ των τερμάτων και η ομάδα της Θεσσαλονίκης ανέβηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Ο Κούρτιτς «πήρε το όπλο του»

Ο ΠΑΣ ξεκίνησε πιο ορεξάτος το παιχνίδι και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στα πρώτα λεπτά, πιέζοντας ψηλά στην περιοχή του τον ΠΑΟΚ ο οποίος προσπαθούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα. Ο Δικέφαλος του Βορρά κατάφερε τελικά να βγάλει την πρώτη μεγάλη φάση του παιχνιδιού.

Στο 11’, ο Αουγκούστο κουβάλησε ωραία την μπάλα, έκανε την κάθετη στον Άκπομ, ο οποίος ωστόσο είδε τον Λοντίγκιν να του βγάζει το πλασέ και να του στερεί το γκολ με το οποίο θα έβαζε μπροστά στο σκορ τον ΠΑΟΚ.

Ο Δικέφαλος του Βορρά ανέβηκε στο γήπεδο και στο 28’ κατάφερε να κερδίσει πέναλτι, όταν η μπάλα βρήκε στον αγκώνα του Μιλιντσεάνου ο οποίος είχε γυρισμένη πλάτη προς την μπάλα. Ο Κούρτιτς ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε από τα έντεκα βήματα, σημειώνοντας το 1-0.

Αυτό ήταν το έβδομο προσωπικό γκολ του Σλοβένου στη σεζόν, ο οποίος είναι και ο πρώτος σκόρερ του Δικεφάλου του Βορρά.

Στο 44′ ωστόσο ο ΠΑΣ έφτασε μία ανάσα από το γκολ της ισοφάρισης. Ο Πίρσμαν έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, βρήκε τον Σνάιντερ εντελώς μόνο του μέσα στην περιοχή, ωστόσο εκείνος αστόχησε από κοντά και έχασε μοναδική ευκαιρία για να στείλει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια σε απόλυτη ισορροπία.

Ο Κούρτιτς τον… χαβά του, «πάρτι» με Αουγκούστο και Άκπομ

Αισθητά πιο χαμηλός ο ρυθμός στο δεύτερο μέρος. Ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο και στο 63’ καθάρισε το ματς. Ο Κούρτιτς πήρε την μπάλα από τον Ζίβκοβιτς και με ένα εκπληκτικό σουτ, την έστειλε στη γωνία του Λοντίγκιν και έκανε το 2-0 για τον Δικέφαλο του Βορρά.

Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο κατάφεραν να βρουν και τρίτο γκολ λίγα λεπτά αργότερα, με τον Αουγκούστο να ολοκληρώνει την ομαδική προσπάθεια της ομάδας του και να γράφει το 3-0 στο 68’.

Το τελικό 4-0, διαμόρφωσε στο 89’ ο Τσούμπα Άκπομ μετά από πάσα του Μπίσεσβαρ.

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Mεταξάς): Λοντίγκιν – Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν – Γκαρντάβσκι (71′ Σιόντης), Ντομίνγκεθ, Λιάσος (71′ Λώλης), Σνάιντερ (Π. Τριάδης) – Μορέιρα (59′ Μίνα), Μιλιντσεάνου (71′ Μπρένερ).

ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης – Λύρατζης, Mιχάι, Κρέσπο (65′ Ίνγκασον), Σίντκλεϊ – Κούρτιτς (75′ Σβαμπ), Τσιγγάρας – Μουργκ (60′ Μπίσεσβαρ), Αουγκούστο, Α. Ζίβκοβιτς – Άκπομ.

Διαιτητής: Φωτιάς

Βοηθοί: Σινιοράκης, Στάικος

4ος διαιτητής: Τσακαλίδης

VAR: Διαμαντόπουλος