Ο ΠΑΟΚ με τη συνδρομή του VAR νίκησε 2-1 με ανατροπή τη Λαμία κι επέστρεψε στις νίκες στο πρωτάθλημα μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες. Ο Δικέφαλος του βορρά αν και ήταν προβληματικός, επικράτησε στην άδεια Τούμπα της Λαμίας η οποία όχι μόνο προηγήθηκε με τον Αραμπούλι, αλλά άγγιξε την ισοφάριση στο 93′ με τον Τσούκαλο. Το γκολ όμως δεν μέτρησε ως οφσάιντ!

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε ενδεκάδα με νέα πρόσωπα, όπως ο Τσιγγάρας (στην πρώτη του φετινή παρουσία στο αρχικό σχήμα), ο Λύρατζης (στο δεξιό άκρο της άμυνας), ενώ είχαμε και την επανεμφάνιση (σε αγώνα πρωταθλήματος) του Ίνγκασον.

Η Λαμία ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη χωρίς τους Καραμάνο και Μανούσο, με τον Μιχάλη Γρηγορίου να δίνει φανέλα βασικών στους Σαραμαντά, Ελευθεριάδη και Αραμπούλι σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΣ.

Η Λαμία πολύ νωρίς στο ματς (7’) βρήκε τον τρόπο να σκοράρει (το πρώτο γκολ απέναντι στον ΠΑΟΚ σε αγώνα πρωταθλήματος) με τον Αραμπούλι να πλασάρει τον Πασχαλάκη (0-1), σε μια φάση που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των ανθρώπων του «Δικεφάλου» για φάουλ του Μπεχαράνο πάνω στον Τσιγγάρα στο ξεκίνημά της.

Η αντίδραση ήταν άμεση και ήρθε στο 17ο λεπτό (1-1) χάρη στην επιμονή του Αουγκούστο και το πλασέ του Λευτέρη Λυράτζη, ο οποίος στην 21η συμμετοχή με την «ασπρόμαυρη» φανέλα του ΠΑΟΚ πέτυχε το πρώτο του γκολ και δεύτερο (είχε σκοράρει στο ΟΦΗ-Βόλος 1-2 τον Ιανουάριο του 2020) στο πρωτάθλημα της Superleague.

Ο Μουργκ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Γκαραβέλη στο 31’ χωρίς κάτι άλλο αξιόλογο να συμβεί μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, που βρήκε τις δύο ομάδες στο 1-1. Η Λαμία συνέχισε να βρίσκει τρόπο να χαλάει το παιχνίδι, αναγκάζοντας τον Λουτσέσκου να σηκώσει άρον, άρον τον Μπίσεσβαρ από τον πάγκο.

Με την είσοδο του Σουριναμέζου ο ΠΑΟΚ ζωντάνεψε και κατάφερε να ολοκληρώσει στην ανατροπή με τον Γιάσμιν Κούρτιτς. Ο Σλοβένος χαφ (πρώτος σκόρερ του Δικεφάλου με 6 γκολ) ήταν αυτός που με πλασέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Γκαραβέλη γράφοντας στο 64ο λεπτό το 2-1.

Οι γηπεδούχοι θέλησαν να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ, κάτι που φάνηκε και από τις παρεμβάσεις του Λουτσέσκου από τον πάγκο. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων η Λαμία σκόραρε με την κεφαλιά του Τσούκαλου, αλλά με την υπόδειξη του βοηθού Νικολακάκη και την εξέταση από το VAR το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Κούρτιτς (82’ Σβαμπ), Τσιγγάρας, Μουργκ (62’ Μπίσεσβαρ), Αουγκούστο (75’ Σφιντέρσκι), Ζίβκοβιτς, Ακπομ (82’ Εσίτι).

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκαραβέλης, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς, Προβυδάκης, Μπεχαράνο (86’ Τσούκαλος), Γκέντσογλου (70’ Τζανδάρης), Ελευθεριάδης (79’ Μανουσάκης), Νούνιες (70’ Τάιρον), Ρόμανιτς, Αραμπούλι.