Έχει παραιτηθεί ή όχι ο Λουτσέσκου; Ο Ιβάν Σαββίδης θα ενεργοποιηθεί ξανά ή θα μείνει εν μέρει αποστασιοποιημένος; Ο Γιώργος Σαββίδης θα γίνει πρόεδρος ή όχι; Ο ΠΑΟΚ θα βάλει τεχνικό διευθυντή στον Οργανισμό ή όχι και ποιόν μπορεί να περιμένει; Παίκτες τοτέμ λόγω του νταμπλ (Βαρέλα) θα αποχωρήσουν τον Γενάρη ή θα τους αφήσουν μέχρι το καλοκαίρι που τελειώνουν τα συμβόλαια τους (συνολικά 13);

Είναι πολλά τα ζητήματα/ερωτηματικά στον ΠΑΟΚ, που αφορούν όχι μόνο το ποδοσφαιρικό τμήμα αλλά και γενικότερα τον Οργανισμό και τις διοικητικές δομές του, με την εσωστρέφεια να χτυπά πλέον κόκκινο και τα πάντα να δείχνουν ρευστά/όλα στον αέρα.

Με την κατάσταση να μπορεί και γίνει και χειρότερη, σε περίπτωση ευρωπαϊκού αποκλεισμού το βράδυ της Πέμπτης. Λόγω του ματς με την Λίνκολν άλλωστε, υπάρχει αυτή η επιφανειακή σχετική ηρεμία και η σχετική επικοινωνιακή σιγή, παρά το “μπλόκο της Νίκαιας” που προηγηθηκε και τα 5 ματς χωρίς νίκη (3 ήττες/2 ισοπαλίες).

Η στήλη αυτό που μπορεί να πει με βεβαιότητα είναι πως δεν υπάρχει περίπτωση – με τα τωρινά δεδομένα – ο ΠΑΟΚ να φέρει τεχνικό διευθυντή ή έστω έναν… νέο Ρέμπε! Κι αυτό γιατί τον έχει στα…πόδια του, τον έχει βρει και περιμένει απο τον ίδιο να το πάρει απόφαση, να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και να βάλει το…κουστούμι του Director of Professional Football!

Το… κουστούμι του τεχνικού διευθυντή στην ντουλάπα του ΠΑΟΚ περιμένει τον Βιεϊρίνια

Για να μην το κουράζω, η …θέση έχει από το περασμένο καλοκαίρι “κλειδώσει” για τον Αντελίνο Βιεϊρίνια! Την έχει υποσχεθεί ο Ιβάν Σαββίδης στον Πορτογάλο (με τον οποίο έχουν φοβερή σχέση κι απευθείας επικοινωνία), με την σύμφωνη γνώμη/πουσάρισμα και του Ραζβάν Λουτσέσκου!! Και ο Πόντιος ηγετης δεν παίρνει τον λόγο του πίσω, παρότι κάνει μπάμ στο οργανόγραμμα του κλαμπ, πως χρειαζόταν απο…χθες, αθλητικό/τεχνικό διευθυντή!

Ο Βιεϊρίνια είχε αποφασίσει, αρχικά, να βγάλει και την φετινή σεζόν ως παίκτης. Πίστευε μαζί με τον Λουτσέσκου πως θα μπορούσε να το κάνει και ως πρωταθλητής/θα ήταν το ιδανικό. Βέβαια αυτό το όνειρο πολύ γρήγορα, μετά από μόνο 3 μήνες, έχει καταντήσει εφιάλτης στον ΠΑΟΚ. Όπως επίσης και το σώμα του πλέον δεν ανταποκρίνεται, με αποτέλεσμα πόνους, καθυστερημένη αποθεραπεία και… παραμονή στα πιτς.

Το παράδειγμα με…Τοροσίδη, οι πιέσεις να αναλάβει άμεσα και οι αναπόφευκτες προσεχείς συγκρούσεις

Η κατάσταση όμως, στον “δικέφαλο” παραπέμπει σε… ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί. Και υπάρχουν πλέον… φωνές που πιέζουν τον Βιεϊρίνια για να “αναλάβει” νωρίτερα και να επισπευτεί το χρονοδιάγραμμα ανάληψης των νέων του καθηκόντων. Ακόμη κι αν για το επόμενο 6μηνο θα είναι και λίγο… ποδοσφαιριστής, για να βοηθάει όπου και όταν χρειαστεί.

Βέβαια ο Πορτογάλος σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να γίνει… κακός με σημερινούς συμπαίκτες/ φίλους/ συναγωνιστές του απο την ομάδα του νταμπλ. Κάτι όχι εύκολο, με το όποιο συναισθηματικό κόστος, αλλά αναπόφευκτο. Εν κατακλείδι, ο ΠΑΟΚ με τον Βιεϊρίνια θα το κάνει οπως το έκανε και ο Ολυμπιακός με τον … Βασίλη Τοροσίδη!

Όσον αφορά στα… προσόντα του Βιεϊρίνια, όπως καταγράφονται τουλάχιστον από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ για να πάρει την θέση, παρά την δεδομένη απειρία του, είναι και η σπουδαία ατζέντα που μπορεί να φτιάξει από Πορτογαλία και Γερμανία.

Θα “επιστρέψει” η Μίλαν για Μαντί, ο ρόλος του Ραϊόλα και ο… Μανωλάς

Η Μίλαν είναι από τις μεγάλες ομάδες στην Ιταλία που όπως φαίνεται/λέγεται στην γειτονική χώρα, θα είναι η πιο ενεργή στο χειμερινό μεταγραφικό παζάρι. Πάει άλλωστε για τον τίτλο ως βασική διεκδικήτρια (μαζί με τις Νάπολι, Ιντερ), πιο έμπειρη από πέρσι, που τον έχασε ουσιαστικά στον δεύτερο γύρο.

Για τους ψαγμένους στα μεταγραφικά των ροσονέρο, ήδη κυκλοφορούν τα ονόματα των Ρενάτο Σάντσες (Πορτογάλος αμυντικός μέσος της Λιλ), Φάμπιο Καρβάλιο ( Αγγλο-Πορτογάλος επιθετικός μέσος της Φούλαμ) και Τζουλιάν Αλβαρες (φορ της Ριβερ Πλεϊτ). Γενικότερα κυνηγάει να ενισχυθεί στον άξονα της, σε όλες τις θέσεις.

Βέβαια τα ιταλικά ΜΜΕ από την Τρίτη έχουν ενημερώσει πως η Μίλαν θα κινηθεί και για στόπερ, λόγω του σοβαρού τραυματισμού του Δανού Κιάερ. Με τον Μίνο Ραϊόλα, που έχει πάντα περάσματα στην Μίλαν, να φέρεται πως της πρότεινε τον Κώστα Μανωλά. Με το τρικ του δανεισμού ως το καλοκαίρι και της υποχρεωτικής οψιόν αγοράς. Να επισημάνω εδώ πως ο βασικός στοπερ της Μιλαν, Αλέσιο Ρομανιόλι, είναι πελάτης του διάσημου μεγαλοατζέντη…

Η φρέσκια πληροφορία πάντως που έφτασε στα αυτιά μας είναι πως η Μίλαν, που δεδομένα θα κινηθεί για 6αρο-8άρι, δεν έχει… ξεχάσει τον Μαντί Καμαρά! Και δεν θα μπορούσε άλλωστε αφού ο πλήρης φάκελός του υπάρχει εδώ και 1,5 χρόνο στο τμήμα σκάουτινγκ των “ροσονέρι”. Συν το ότι από το καλοκαίρι τον Καμαρά στην Μίλαν “δουλεύει” ο Ραϊολα.

Η “υποψηφιότητα” , λοιπόν, Καμαρά αναμένεται να ανεβεί το προσεχές διάστημα στην Μίλαν και ενόψει Γενάρη, γιατί απομακρύνεται η απόκτηση του Ρενάτο Σάντσες (η Λιλ ζητάει 45.000.000 ευρώ). Το ερώτημα βέβαια, με το όποιο πουσάρισμα Ραϊόλα, είναι η Μίλαν τι προσφορά θα μπορούσε να καταθέσει στον Ολυμπιακό για τον Μαντί. Αν δηλαδή κάνει αυτή που περίμεναν αλλά δεν έκανε ποτέ τον περασμένο Αύγουστο…