ΠΑΣ Γιάννινα και Άρης έμειναν στο 0-0 στη… λασπομαχία που έγινε στους «Ζωσιμάδες». Ο Άρης έχασε πολύτιμο έδαφος και την ευκαιρία να πλησιάσει τον Ολυμπιακό.

Η συνεχόμενη βροχόπτωση, έκαναν βαρύ τον αγωνιστικό χώρο, θυμίζοντας εικόνες του συγκεκριμένου γηπέδου από τα… παλιά, με αποτέλεσμα δύο καλές και ποιοτικές ομάδες που παίζουν παιχνίδι κατοχής και κυκλοφορίας, να επηρεαστούν αρκετά και να κολλήσουν στη λευκή ισοπαλία, αποτέλεσμα που δεν βολεύει καμιά τους.

Μάλιστα, στο φινάλε, ο ΠΑΣ έφτασε μια ανάσα να κλέψει το τρίποντο, αλλά με δύο καθοριστικές επεμβάσεις, ο κορυφαίος των «κίτρινων» Μπουσέ, κράτησε καθαρή την εστία του και έσωσε τον βαθμό για τον Άρη.

Το ματς

Oι καλές στιγμές στο πρώτο ημίωρο βγήκαν στην κόντρα και ανήκαν στον ΠΑΣ, αλλά Καρτάλης και Σιόντης στο 18’ και στο 27’ δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν την τελική προσπάθεια. Στο 33′ ο Άρης από την πλευρά του απείλησε, βρήκε δίχτυα με τον Μαντσίνι μετά από διώξιμο του Χουτεσιώτη, αλλά μετά από έλεγχο του μόνιτορ ο διαιτητής Τσαγκαράκης ακύρωσε σωστά το τέρμα των «κίτρινων» αφού ο Μάνος στην προσπάθεια του να σκοράρει, βρήκε με το γόνατο τον πορτιέρε του ΠΑΣ.

Σε δύο περιπτώσεις, στο 57’ και στο 70’ με Μαντσίνι και Μάνο η ομάδα του Μάντζιου πάτησε στην περιοχή, αλλά με το τερέν βαρύ οι αμυντικοί του ΠΑΣ έκλεισαν σωστά και στις δύο περιπτώσεις, καθαρίζοντας αμφότερες τις φάσεις πριν απειλήσουν περισσότερο οι «κίτρινοι».

Όσο η λασπομαχία συνεχιζόταν, φαινόταν πως όποια ομάδα σκοράρει θα «κλέψει» το ματς. Σε ένα φοβερό δίλεπτο, ο ΠΑΣ στο 77’ και το 78’ χάνει δύο τεράστιες ευκαιρίες στο παιχνίδι. Αρχικά μετά από κάθετη του Καρτάλη ο Κρίσμαν βγήκε φάτσα με τον Μπουσέ αλλά δεν μπόρεσε να τον κερδίσει, ενώ στα καπάκια ο Γάλλος πορτιέρε εξ επαφής σταμάτησε σουτ του Παμλίδη, κρατώντας όρθιο τον Άρη.

Θετικός ο διαιτητής Τσαγκαράκης. Στη δύσκολη φάση του 33ου λεπτού είδε το βίντεο και ακύρωσε σωστά το τέρμα του Μαντσίνι, αφού υπήρχε προηγουμένως φάουλ του Μάνου πάνω στον Χουτεσιώτη. Θα μπορούσε να τα έχει πάει καλύτερα στον πειθαρχικό έλεγχο.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Παντελάκης, Πίρσμαν, Εραμούσπε, Σάλιακας, Σιόντης, Ντομίνγκεθ (89’ Λιάσος), Καρτάλας, Μπρένερ (74’ Λεό), Παμλίδης (90+ Πανουργιάς), Κριζμάν (89’ Ελευθεριάδης).

ΑΡΗΣ (Μάντζιος Άκης): Μπουσέ, Ροζ, Μπεναλουάν, Σάκιτς, Γκάνεα (56’ Σούντγκρεν), Τζέγκο, Λούκας Σάσα, Μαντσίνι, Γκάμα (78’ Ματέο Γκαρσία), Σίλβα (56’ Λόπεθ), Μάνος.