Η Parsons Corporation (NYSE: PSN), κορυφαίος πάροχος συμβουλευτικών υπηρεσιών Διαχείρισης Έργων, έχει ενσωματώσει, βελτιώσει και αναβαθμίσει με επιτυχία την τεχνητή νοημοσύνη (AI) και τις απεικονίσεις 360ο που χρησιμοποιεί σε πολυάριθμα mega- & giga-projects.

Για την πρωτοβουλία αυτή, η εταιρεία αξιοποιεί την πλατφόρμα OpenSpace.ai, σε συνεργασία με την SEKTOR.build, συνδυάζοντας την πλέον σύγχρονη τεχνολογία με προηγμένες τεχνολογίες επίβλεψης κατασκευών, ώστε να εξασφαλιστεί η βελτίωση της αποδοτικότητας σε όλο τον κύκλο ζωής κάθε έργου. Με σχεδόν 50 εφαρμογές σε μεγάλα έργα η Parsons συνεχίζει να κατέχει ηγετική θέση στην εφαρμογή του OpenSpace.

Η ενσωμάτωση του OpenSpace.ai από την Parsons με τη Μοντελοποίηση Κτιριακών Πληροφοριών (Building Information ModelingBIM) παρέχει μια αξιακή προσέγγιση που δίνει στους ενδιαφερόμενους φορείς την εικόνα του εργοταξίου σχεδόν σε πραγματικό χρόνο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα απτά οφέλη και βελτιώσεις, όπως την καλύτερη εικόνα του έργου για τα ενδιαφερόμενα μέρη, την πρόοδο του έργου σε κόστος και χρονοδιάγραμμα, τη βελτίωση της ποιότητας, το συντονισμό των ενδιαφερόμενων μερών και την επιτάχυνση της υποβολής πιστοποιήσεων. 

«Ο αυτοματισμός είναι μόνο ένας παράγοντας της μετασχηματιστικής επανάστασης στον τομέα της κατασκευής», δήλωσε ο Pierre Santoni, Πρόεδρος της Parsons για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. «Αυτό που κάνει τα έργα της Parsons να ξεχωρίζουν είναι η τεχνογνωσία μας στην εφαρμογή των πιο πρόσφατων τεχνολογιών, η οποία επέτρεψε την απρόσκοπτη ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης και εγκαινίασε μια εποχή πρωτοφανούς αποτελεσματικότητας και δυνατοτήτων».

Η προσέγγιση της Parsons για την αυτοματοποίηση απελευθερώνει ανθρώπινους πόρους που μπορούν να επικεντρωθούν σε κρίσιμες δραστηριότητες διαχείρισης έργων. Αυτό μειώνει σημαντικά τα χρονοδιαγράμματα και ελαχιστοποιεί τους κινδύνους. Εξίσου σημαντικό είναι ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός μειώνει δραστικά την ανάγκη για ταξίδια και μετακινήσεις, περιορίζοντας το αποτύπωμα άνθρακα του έργου, κάτι που αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες της εταιρείας.

Η Parsons θα συνεχίσει να αξιολογεί και να εφαρμόζει την τεχνητή νοημοσύνη σε όλα τα έργα που αναλαμβάνει, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή στη διαχείριση των κατασκευών.

Διαβάστε ακόμη: