«Συναγερμό» προκάλεσε η Πάρος στις Αρχές όταν σε κεντρική προς νότια περιοχή του νησιού ξέσπασε φωτιά. Η «μάχη» των πυροσβεστών με τις φλόγες ήταν ολονύχτια ενώ στο νησί έφτασαν και ενισχυμένες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, χθες το μεσημέρι, σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Κόστος της Πάρου, οριοθετήθηκε, ενώ υπάρχουν ακόμη μικρές διάσπαρτες εστίες, οι οποίες αντιμετωπίζονται δραστικά, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες της Πυροσβεστικής.

Στην περιοχή επιχειρούν αυτή την ώρα 56 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρων, εθελοντές και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ από αέρος συνδράμει 1 ελικόπτερο.

Σημειώνεται, ότι με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κουλουκούρη, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού μετέβη στο νησί για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Πάρος: Οριοθετήθηκε η φωτιά – Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Μάλιστα, προς ενίσχυση των δυνάμεων που επιχείρησαν στην φωτιά, η Πάρος «υποδέχθηκε» λίγο πριν τις 21:00 το βράδυ της Κυριακής 27/6 από τον Πειραιά με το πλοίο Blue Star Patmos, 9 πυροσβεστικά οχήματα και κλιμάκιο ανδρών αποτελούμενο από 18 πυροσβέστες.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Κώστος της Πάρου.

Βίντεο από την στιγμή που δυνάμεις της Πυροσβεστικής φτάνουν στο νησί:

Επιπλέον,στο νησί ήδη είχαν μεταβεί, από Νάξο, με πλωτό μέσο του Λιμενικό Σώματος, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος. Από Σάμο, με ελικόπτερο, μία ομάδα αερομεταφερόμενου πεζικού τμήματος. Από Αθήνα, επίσης με ελικόπτερο, μία ομάδα αερομεταφερόμενου πεζικού τμήματος της 1ης ΕΜΑΚ και από Πειραιά 18 πυροσβέστες με 9 οχήματα και 2 αεροσκάφη.

Από νωρίς στον Θάλαμο Επιχειρήσεων βρέθηκε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, με σκοπό να συντονίσει την επιχείρηση με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος.

Στο σημείο επιχείρησαν επίσης αεροσκάφη και ελικόπτερο με τη συνδρομή εθελοντών και υδροφόρων ΟΤΑ.

Οι συνθήκες, κατά τις οποίες ξέσπασε η μεγάλη πυρκαγιά, παραμένουν, προς το παρόν, άγνωστες. Η φωτιά ξέσπασε τις πρώτες μεσημβρινές ώρες της Κυριακής 28 Ιουνίου στην περιοχή Κώστος.